Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Η μεγάλη αναμέτρηση της αγοράς! Μία ανάσα από τα 100 δισ. ευρώ η αποτίμηση του Χ.Α.

Η μεγάλη αναμέτρηση της αγοράς! Μία ανάσα από τα 100 δισ. ευρώ η αποτίμηση του Χ.Α.
H αγορά έχει περάσει και καλύτερες μέρες, όπως εκείνη την περίοδο του 2007 όπου ο γενικός δείκτης ήταν στις 5.000 μονάδες και η αποτίμηση του Χ.Α. σχεδόν διπλάσια από τη σημερινή
Σχετικά Άρθρα
Αν το κλίμα παραμείνει καλό και σήμερα, τότε είναι πολύ πιθανό να πετύχει ένα μεγάλο ρεκόρ η εγχώρια αγορά.
Ενώ όσοι ασχολούνται με το χρηματιστήριο, οι περισσότεροι κοιτάζουν την πορεία του Γενικού Δείκτη, ο οποίος βρίσκεται σε υψηλά σχεδόν 13 ετών, ένα μεγάλο ρεκόρ χτίζεται και έχει αλλάξει την εικόνα της αγοράς.
Η αποτίμηση έχει προσεγγίσει τα 100 δισ. ευρώ και αν σήμερα κινηθεί ανοδικά πιθανότατα να ξεπεράσει μετά από πολλά χρόνια το όριο αυτό.
Προφανώς και η πορεία του Γ.Δ. έχει ενδιαφέρον αν και δεν είναι υπερβολή να πει κάποιος ότι καμία σχέση δεν έχει ο σημερινός δείκτης από εκείνο που ήταν πριν 13 χρόνια.
Το ΒΝ έχει αναφερθεί ξανά στο θέμα κάνοντας σύγκριση της περιόδου 2011 με τη σημερινή (δείτε εδώ).
H αγορά έχει περάσει και καλύτερες μέρες, όπως εκείνη την περίοδο του 2007 όπου ο γενικός δείκτης ήταν στις 5.000 μονάδες και η αποτίμηση του Χ.Α. σχεδόν διπλάσια από τη σημερινή.
Έτσι αν και πολλοί κοιτάνε τα διαγράμματα, η αποτίμηση δείχνει άλλα.
Το διάγραμμα ή αν θέλετε και συνολικά οι δείκτες (π.χ. FTSE 25), επειδή υπάρχουν και παράγωγα και κάποιοι επενδύουν σε αυτούς τους δείκτες, είναι χρήσιμοι, ωστόσο δεν είναι αντιπροσωπευτικοί.
Αξίζει να σημειωθεί πως πριν 13 χρόνια η αποτίμηση της αγοράς ήταν στα 50 δισ. ευρώ.
Σήμερα και με βάση το χθεσινό κλείσιμο η αποτίμηση της Κύριας Αγοράς είναι 99,04 δισ. ευρώ και της Εναλλακτικής Αγοράς 617 εκατ. ευρώ, άρα απέχει κάτι λιγότερο από 400 εκατ. ευρώ από το όριο των 100 δισ. ευρώ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης