Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Μεταβλητότητα στις τράπεζες – Στήριξη από επιλεγμένα βαριά χαρτιά

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Μεταβλητότητα στις τράπεζες – Στήριξη από επιλεγμένα βαριά χαρτιά
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκε δε δημιούργησε κάποιο θέμα. Ήταν κοντά στην εκτίμηση των αναλυτών. Οι αγορές του εξωτερικού κινήθηκαν προς το τέλος της δικής μας συνεδρίασης ανοδικά βελτιώνοντας την ποσοστιαία άνοδο. Με άνοδο 0,33% ο Γ.Δ. και κάποια πάλι μεταβλητότητα. Στήριξη βρήκε περισσότερο σε μη τραπεζικά βαριά χαρτιά. Υψηλός και σήμερα ο τζίρος και ξεπέρασε τα 200 εκατ. ευρώ. Τα 60 εκατ. ευρώ έγιναν στην Πειραιώς.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δεν πρόλαβαν να πέσουν λίγο από τα υψηλά τους και αμέσως βγήκαν κάποιοι να μας πουν «σας τα λέγαμε» και «πέφτει ξύλο και των γονέων» και άλλα τέτοια όμορφα. Το διάγραμμα της τελευταίας τριετίας μάλλον δε το βλέπουν ή το βλέπουν όποτε θέλουν. Συνολικά η αγορά έχει μοιράσει μεγάλες χαρές και έχει κάνει τους σορτάκηδες να μαρτυρήσουν. Οι διορθώσεις είναι μέσα στο πρόγραμμα. Καλή εικόνα είχαν σήμερα όλες πλην Eurobank, η οποία υποχώρησε 3,74%. Ωραίο το μάζεμα στην Πειραιώς, και το γύρισμα στην Εθνική.

ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Προφανώς και δε φταίνε αυτές για τη χρεοκοπία τους ξανά και ξανά. Εννοείται ότι είναι δικό τους έργο η μεγάλη βελτίωση των μεγεθών. Βρε θα μας τρελάνουν όλα αυτά που διαβάζουμε. Προφανώς οι ίδιοι που τις χρεοκόπησαν, τώρα τις ανεβάζουν. Αλλά με μεγάλο κόπο και θυσίες του ελληνικού λαού και συνολικά των επενδυτών, οι οποίοι έβαλαν ξανά και ξανά τα λεφτά τους σε αυτές και όλο ακούγαμε πως μετά την ανακεφαλαιοποίηση είναι ισχυρές και μετά έκαναν και άλλες. Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε.

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: «Ξεσκονίζει τις συναλλαγές η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς». Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

PLACEMENT ΠΕΙΡΑΙΩΣ (απάντηση): Η στήλη το έγραψε και το σημείωσε. Μπορεί να μην είδαμε άλλα μέσα να γράφουν γι΄αυτό αλλά δεν είδαμε και επενδυτές να διαμαρτύρονται που πήραν οι Έλληνες αργότερα τις μετοχές τους σε σύγκριση με τους ξένους. Αν ήταν καμία μετοχή της περιφέρειας θα είχαν βγει στα κάγκελα. Απλά απαράδεκτο να παίρνουν αργότερα κάποιοι τις μετοχές σε σύγκριση με άλλους. Αλλά ποιος θα μας απαντήσει στο ερώτημα, γιατί; Η μετοχή πήγε μέχρι τα 3,8560 ευρώ (-3,50%) και τελικά έκλεισε στα 3,99 ευρώ και στο -0,15%.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Σύμφωνα με τον ισολογισμό και προηγούμενες ανακοινώσεις, στις 18 Απριλίου 2023 η Goldman Sachs είχε ενημερώσει ότι λόγω πώλησης μετοχών, το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου που η ελεγχόμενη επιχείρησή της, Goldman Sachs Asset Management, L.P. κατείχε στην εταιρεία, κατήλθε του 5%. Κατά την 31 Δεκεμβρίου 2023 το εν λόγω ποσοστό διαμορφώθηκε στο 0,648%. Οι βασικοί μέτοχοι έχουν ενισχύσει το ποσοστό τους στο 57,2% στο τέλος της χρήσης. Σημειώνεται πως από το 2024 θα έχει και τα αποτελέσματα της Stella Pack, η οποία στοίχισε 31 εκατ. ευρώ συν τα δάνεια, δηλαδή κάπου 60 εκατ. ευρώ (EV). Την Πέμπτη έχει Investor Day η εταιρεία και θα παρουσιάσει στόχους πενταετίας. Εξαιρετική σήμερα η μετοχή και ενισχύθηκε 3,60% με όγκο 147 χιλ. τεμάχια.

COCA COLA: Και σήμερα έβαλε πλάτη. Στα 28,80 ευρώ και στο +2,16%.

ENTERSOFT: Κάθε μέρα και μία πληροφορία μας δίνουν οι αγοραστές. Μετά την προφορική συμφωνία για συντονισμό, τώρα μας έδωσαν και ποσοστά που έχουν συμφωνήσει ήτοι από 50% έκαστος. Ελέγχουν στην Entersoft τώρα, μετά την τελευταία ενημέρωση το 21,85% του συνόλου των μετοχών. Ενεργούν συντονισμένα οι βασικοί μέτοχοι, οι αγοραστές, αλλά δεν υπάρχει υποχρέωση δημόσιας πρότασης! Σήμερα έγινε μεγάλο πακέτο στη μετοχή, κάπου το 8%, και άρα θα δούμε περαιτέρω αύξηση του ποσοστού.

AEGEAN: Σε λίγο τα δικά της νούμερα για το 2023. Στο +2,59% και στα 12,66 ευρώ η μετοχή.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Δεν είχαμε κινήσεις που να τραβάνε βλέμματα σήμερα.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Σε ιστορικά υψηλά τα νούμερα αλλά το τελευταίο θα θέλαμε να ήταν λίγο καλύτερο. Στα 8 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη με την αποτίμηση στα 68,7 εκατ. ευρώ άρα, μονοψήφιο το p/e.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης