Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Προσπάθεια μείωσης του volatility με υψηλό τζίρο – Οι πρωταγωνιστές της συνεδρίασης

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Προσπάθεια μείωσης του volatility με υψηλό τζίρο – Οι πρωταγωνιστές της συνεδρίασης
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Συσσώρευση μάλλον είναι το συμπέρασμα από τη σημερινή συνεδρίαση με συνέχιση των επιλεκτικών τοποθετήσεων και κλείσιμο οριακά κάτω από τις 1.400 μονάδες (+0,29%). Μειωμένη η μεταβλητότητα. Παρόμοιο και το κλίμα στις αγορές του εξωτερικού. Δυνατός ο τζίρος και ανήλθε στα 176,7 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 22,5 εκατ. ευρώ ήταν πακέτα. Στην Πειραιώς και πάλι οι περισσότερες συναλλαγές (41,3 εκατ. ευρώ) και ακολούθησε η Εθνική με 31,7 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank με 18,2 εκατ. ευρώ.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Εξαιρετικός και σήμερα και ίσως να τοποθετούνται κάποιοι λόγω της αυριανής παρουσίασης, όπου θα δώσει εκτιμήσεις για την πενταετία η διοίκηση. Νέα υψηλά πολλών ετών και πάλι για τη μετοχή. Στα 10,20 ευρώ και στο +4,19%.

AEGEAN: Μας προβληματίζει λίγο το γεγονός ότι το τέταρτο τρίμηνο ήταν χειρότερο από το αντίστοιχο του 2022, αλλά από την άλλη η μετοχή είναι κοντά στο στόχο που είχαμε βάλει. Και επειδή την παρακολουθούμε από χαμηλά, όταν ο τουρισμός ανέβαζε ρυθμό και κανείς δεν κοίταζε τις τουριστικές εταιρείες, δεν έχουμε ιδιαίτερο θέμα. Με μικρή άνοδο έκλεισε η μετοχή.

ΤΙΤΑΝ: Σημειώστε μερικά στοιχεία από τα αποτελέσματα. Έκανε επενδύσεις 224 εκατ. ευρώ, μείωσε δανεισμό κατά 137 εκατ. ευρώ και η μόχλευση είναι μόλις 1,18 φορές. Παρά τις επενδύσεις οι ελεύθερες ταμειακές ροές ανήλθαν στα 293 εκατ. ευρώ! Βλέπει Αίγυπτο λόγω επενδύσεων και κινήσεων βελτίωσης της οικονομίας. Το μέρισμα εκτός από εμάς μάλλον δεν άρεσε και στους αναλυτές, γιατί θα μπορούσε με τα κέρδη που έβγαλε να ήταν πάνω από 0,85 ευρώ. Ρωτήθηκε εννοείται στην τηλεδιάσκεψη η διοίκηση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλή εικόνα από Alpha Bank, έπιασε ξανά τα 4 ευρώ η Πειραιώς, στα 7 ευρώ η Εθνική και με οριακές απώλειες η Eurobank.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Με ενισχυμένη θέση ο Ιωάννης Πετρόπουλος. Στο τέλος του 2023 είχε το 30,345% της εταιρείας από 27,988%. Ουσιαστικά αγόρασε κάτι λιγότερο από 3% για να μη χρειαστεί να ανακοινώσει επίσημα. Στις οικονομικές καταστάσεις όμως, φαίνεται. Ο Τρύφων Νάτσης από 6,024% που είχε το 2023, δεν εμφανίζεται στους μετόχους με ποσοστό άνω του 5% το 2023. Προφανώς δικές του μετοχές αγόρασε ο κ.Πετρόπουλος. Σημειώνεται επίσης πως ο Κ.Πετρόπουλος έχει το 25,877% και οι ίδιες μετοχές αντιστοιχούν στο 7,458%. Προφανώς και η ενίσχυση θέσης αποτελεί θετική εξέλιξη. Απώλειες 1,18% για τη μετοχή.

ENTERSOFT: Έχει αλλάξει θέση δέκα φορές μέσα σε λίγες μέρες. Μόνο το Bankingnews βέβαια έγραψε τα πράγματα όπως έπρεπε να ήταν από την αρχή. Υποχρεωτική λοιπόν και όχι προαιρετική η δημόσια πρόταση από την Olympia. Προφανώς και κάτι συνέβη και άλλαξαν θέση, γιατί στην αρχή μας έλεγαν άλλα. Τώρα μάζεψαν πάνω από 33,3% και αναγκαστικά πάει η Olympia σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Από τις μετοχές που ξεχώρισαν σήμερα και ξεπέρασε τα προηγούμενα υψηλά της, γράφοντας νέο υψηλό 2 περίπου ετών. Βλέπουμε λίγο παραπάνω όγκο όμως από όσο θα θέλαμε, άρα ίσως να έχει πωλητή κάπου εδώ η μετοχή. Στα 1,33 ευρώ και στο +17,18% με όγκο 111 χιλ. τεμάχια.

CENTRIC: Έκανε πακέτα 2,25 εκατ. μετοχές στα 0,39 ευρώ, δη. Αμέσως αυξήθηκε το ενδιαφέρον για τη μετοχή. Έχει καλά περιουσιακά στοιχεία, αλλά μέχρι πρόσφατα δεν είχαμε δει ενδιαφέρον από «παίκτες» του χρηματιστηρίου για τη μετοχή ή ακόμα και από τον βασικό μέτοχο. Για να δούμε αν θα αλλάξει κάτι το 2024. Πληροφορίες αναφέρουν για είσοδο θεσμικού επενδυτή στη μετοχή. Στα 0,44 ευρώ και στο +12,82%.

PHOENIX VEGA MEZZ: Η στήλη είχε επιλέξει τη συγκεκριμένη από όλα τα ΜΕΖΖ εδώ και καιρό και πριν λίγες εβδομάδες, λόγω ανόδου και επειδή οι υπεραξίες ήταν μεγάλες μετά και από τις δύο επιστροφές που έχει κάνει την αφαιρέσαμε. Βλέπουμε όμως πως η τρίτη διανομή που θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη, δίνει περιθώριο ανόδου. Αν μάλιστα συνεχιστούν έτσι οι εισπράξεις μέχρι το τέλος του έτους, θα έχει προετοιμάσει το έδαφος και για τέταρτη. Στα 0,0840 ευρώ και στο +3,58%.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Συνεχίστηκαν οι πωλήσεις σήμερα, καθώς το τέταρτο τρίμηνο δεν ήταν μάλλον αυτό που περίμενε η αγορά. Στα 9,58 ευρώ και στο -1,44%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης