Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Επιστροφή αγοραστών στις τράπεζες με υψηλό τζίρο – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Επιστροφή αγοραστών στις τράπεζες με υψηλό τζίρο – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Τρομερές σήμερα οι μετοχές των τραπεζών και κατάφεραν να οδηγήσουν την αγορά υψηλότερα κλείνοντας μάλιστα το Γενικό Δείκτη κοντά στο υψηλό ημέρας και στο +1,02%. Η αγορά συνεχίζει να μη δίνει μεγάλες διορθώσεις. Καλός και πάλι ο τζίρος με την Πειραιώς να έχει μεγάλη συμβολή. Οι επιλεκτικές κινήσεις συνεχίζονται, ενώ το τελευταίο διάστημα η μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση δεν ακολουθεί.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Νέα υψηλά 9 ετών και κάτι από τη μετοχή. Στη δεύτερη θέση είναι στον πίνακα των κεφαλαιοποιήσεων. Τεράστια η ανοδική της κίνηση τους τελευταίους μήνες. Στα 7,46 ευρώ και στο +2,19%.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Αυτή ξεχώρισε σήμερα. Επανέρχεται η ισορροπία. Διόρθωσε λίγο η μετοχή αλλά βρίσκει και πάλι το δρόμο της. Επηρεάστηκε και από την υπερ-εγγραφή που έκανε μεγάλη χρηματιστηριακή, όπως είχε αποκαλύψει το ΒΝ, αλλά και πάλι επανέρχεται. Στα 3,9460 ευρώ και στο +4,23% με όγκο πάνω από 12 εκατ. τεμάχια και τζίρο πάνω από 48 εκατ. ευρώ.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Ελπίζουμε αυτή τη φορά να κλείσει το deal. Το ταμπλό δείχνει πως μάλλον είναι σίγουρο. Στα 18,14 ευρώ και στο +2,78%.

ΕΧΑΕ: Δύσκολα ακολουθεί την αγορά και δεν είναι από εκείνες τις μετοχές που διαμορφώνουν τάση. Διόρθωση και πάτησε σε στήριξη και έβγαλε αντίδραση. Νομίζουμε πως η αποτίμηση είναι χαμηλή και πρέπει να δούμε καλύτερα επίπεδα. Στα 5,41 ευρώ και στο +1,69% με καλό όγκο συναλλαγών 142 χιλ. τεμάχια.

CAIRO MEZZ: Μετά από δύο limit down, σήμερα πήγε μέχρι το limit up για να κλείσει στο +8,92% και στα 0,2930 ευρώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Κάποιες έχουν αποτυπώσει τις προσδοκίες των επενδυτών και τις προοπτικές στο ταμπλό και στην τιμή της μετοχής, αλλά υπάρχουν και εκείνες που είναι αρκετά πίσω. Νομίζουμε πως υπάρχουν κάποιες στρεβλώσεις αν κοιτάξουμε συγκριτικά τις αποτιμήσεις. Αύριο θα ασχοληθούμε με τον κλάδο με αναλυτικό θέμα. Νομίζουμε πως κάποιες έχουν μείνει αρκετά πίσω.

MODA BAGNO: Απίστευτη πορεία πραγματικά. Σήμερα έγραψε και τα 3 ευρώ. Κατέκτησε άλλο ένα επίπεδο και το διάγραμμα πλέον θυμίζει «κούπα».

LAVIPHARM: Έκανε και αυτή μία μικρή διόρθωση και επανήλθε δριμύτερη. Στα 0,92 ευρώ και στο +4,55% με όγκο 113 χιλ. τεμάχια.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Με μεγάλο όγκο η πτώση της μετοχής στις τελικές δημοπρασίες. Έκανε 102 χιλ. τεμάχια και έκλεισε στα 0,2920 ευρώ με απώλειες 5,81%. Στην τιμή κλεισίματος οι αγοραστές ζητούσαν άλλα 58 χιλ. τεμάχια.

ΓΕΒΚΑ (απάντηση): Ίσως λόγω μείωσης των τιμών των εμπορευμάτων να δούμε υποχώρηση της κερδοφορίας και να είναι αυτός ο λόγος που έχει διολισθήσει η μετοχή από τα υψηλά της. Παραμένει από τις φθηνές του Χ.Α. ενώ πρέπει να πούμε πως συνολικά δε βλέπουμε αυτόν τον καιρό ενδιαφέρον για μικρομεσαία. Λίγες ξεχωρίζουν καθημερινά.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Μεταξύ των λίγων από τη μικρή κεφαλαιοποίηση που ξεχώρισαν. Στα 1,3450 ευρώ και στο +4,26% με καλό όγκο για τα δεδομένα της.

ATTICA GROUP: Εντείνεται η φημολογία για placement σε υψηλότερα επίπεδα τιμών και η μετοχή κινείται υψηλότερα. Στα 2,42 ευρώ και στο +1,68%.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μέρισμα και ανανέωση έγκρισης όρων για αγορά ιδίων μετοχών θα κληθούν να αποφασίσουν μεταξύ άλλων οι μέτοχοι στη γενική συνέλευση της 10ης Απριλίου. Αναμένουμε το σχέδιο αποφάσεων για περισσότερες πληροφορίες. Στα 9,74 ευρώ και στο +1,46%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης