Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Αναμένονται επιλεκτικές τοποθετήσεις αλλά και κινήσεις profit taking – Η ΔΕΗ στο επίκεντρο

Χρηματιστήριο: Αναμένονται επιλεκτικές τοποθετήσεις αλλά και κινήσεις profit taking – Η ΔΕΗ στο επίκεντρο
Η ΔΕΗ ανακοίνωσε αποτελέσματα εντός των εκτιμήσεων της διοίκησης και θα δώσει μέρισμα 0,25 ευρώ ανά μετοχή για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια
Σχετικά Άρθρα
Βελτιωμένο αναμένεται σήμερα το κλίμα στις αγορές της Ευρώπης με τους επενδυτές να περιμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τα οποία θα δώσουν μία δυνατότητα εκτίμησης του χρόνου και του ύψους της μείωσης των επιτοκίων, όπως τονίζουν αναλυτές.
Η εγχώρια αγορά μετά από δύο έντονα ανοδικές συνεδριάσεις, οι οποίες κάλυψαν σε μεγάλο βαθμό τη διόρθωση που είχε προηγηθεί, θα αναζητήσει καταλύτες για συνέχιση μέσω επιλεκτικών τοποθετήσεων, δίνοντας χώρο σε άλλες μετοχές να διορθώσουν λόγω κινήσεων κατοχύρωσης κερδών.
Η μετοχή της ΔΕΗ θα βρεθεί στο επίκεντρο καθώς η επιχείρηση ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα εντός των εκτιμήσεων της διοίκησης και θα δώσει μέρισμα 0,25 ευρώ ανά μετοχή για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια.
Η Fourlis επίσης ανακοίνωσε αποτελέσματα και θα αποτυπωθεί στο ταμπλό η άποψη των επενδυτών.

Eurobank Equities
Σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα υποδηλώνουν ανοδικό άνοιγμα ενόψει των στοιχείων για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τα οποία θα διαμορφώσουν τις απόψεις αναφορικά με το χρόνο και το ύψος της μείωσης των επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Optima Bank
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί με τη ΔΕΗ να είναι στο επίκεντρο.

Beta
Όλα τα βλέμματα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό Μαρτίου στις ΗΠΑ που ανακοινώνονται στις 15:00 ώρα Ελλάδος. Τα νέα στοιχεία θα διαμορφώσουν τις προοπτικές των επιτοκίων. Γι΄ αυτό περιμένουμε οι επενδυτές να τηρήσουν στάση αναμονής και να δράσουν ανάλογα με τα στοιχεία που θα δημοσιευτούν.

Κύκλος
Ανακοινώνεται σήμερα στις ΗΠΑ ο πληθωρισμός για το Μάρτιο που εκτιμάται ότι θα φτάσει το 3,5% από 3,2% το Φεβρουάριο, ενώ το βράδυ η Federal δημοσιοποιεί τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασής της. Η ανοδική κίνηση του Γ.∆. ενισχύει την προοπτική για εβδομαδιαίο κλείσιμο πάνω από τις 1414 μονάδες, ανοίγοντας το δρόμο για κίνηση προς νέο ιστορικό υψηλό 13 ετών (στις 1434,34μονάδες της 4/3/2024 το υφιστάμενο).

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης