Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Μόνη της πάλευε αρκετή ώρα η Motor Oil – Βγήκαν αγοραστές στο τελευταίο μισάωρο

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Μόνη της πάλευε αρκετή ώρα η Motor Oil – Βγήκαν αγοραστές στο τελευταίο μισάωρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με εξαίρεση ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα λίγων λεπτών, όλη την υπόλοιπη συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης ήταν σε θετικό έδαφος. Δεν είχε σημαντική άνοδο, αλλά ήταν θετικός. Τελικά έκλεισε στο +0,27%, αν και οι ευρωπαϊκοί δείκτες υποχωρούσαν ελαφρώς. Η Motor Oil ήταν αυτή που έδωσε μεγάλη στήριξη, ενώ προς το τέλος Εθνική, Eurobank, Ελλάκτωρ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ βοήθησαν επίσης. Από την άλλη Τιτάν, Autohellas, Aegean, Jumbo και Μυτιληναίος, υστέρησαν. Ο τζίρος χαμηλός καθώς ήταν και κλειστή η Wall Street. 

MSCI: Αύριο θα μάθουμε αν θα βάλει την αγορά σε watch list για πιθανή αναβάθμιση ο οίκος.

MOTOR OIL: Μόνη της προσπαθούσε να κρατήσει την αγορά και τα κατάφερε. Η επικείμενη αποκοπή του μερίσματος, τα θετικά σχόλια της διοίκησης στη γενική συνέλευση και η πρόσφατη διόρθωση που δημιούργησε καλύτερα σημεία εισόδου, μάλλον ήταν ανάμεσα στους λόγους που σήμερα είδαμε μία ισχυρή αντίσταση. Στις 26 Ιουνίου θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο τελικό μέρισμα ύψους 1,40 ευρώ. Στα 25,58 ευρώ και στο +3,65%.

ΕΘΝΙΚΗ: Προς το τέλος άρχισε να παίρνει τα πάνω της. Είχε άνοδο το μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης αλλά προς το τέλος βοήθησε όλη την αγορά. Στα 8,1920 ευρώ και στο +1,14%.

EUROBANK: Σημαντική και η δική της βοήθεια. Στα 2,0870 ευρώ και στο +1,61%.

ALPHA BANK: Εκ των μετοχών που νομίζουμε ότι έχει απογοητεύσει σημαντικά τους φίλους της. Πάλι καλά που έκλεισε με μικρές απώλειες 0,26%.

ΟΤΕ: Άντε να δούμε πότε θα κάνει μία κίνηση. Έρχεται και η γενική συνέλευση στα τέλη της άλλης εβδομάδας, παραδίδει ο κ.Τσαμάζ στον κ.Νεμπή, θα δώσει μέρισμα 0,71 ευρώ ανά μετοχή, θα ακυρώσει ίδιες μετοχές, αλλά ο τίτλος δε λέει να ξεκολλήσει. Και δυστυχώς πλέον η φράση «θα έρθει και η δική του ώρα» δε μας καλύπτει. Άλλη μία μέρας απογοήτευσης σήμερα από τη συμπεριφορά της στο ταμπλό. Στα 13,46 ευρώ και στο -0,30%.

AUTOHELLAS: Η πτώση τις τελευταίες εβδομάδες είναι σημαντική και η μετοχή έχει γράψει χαμηλό 15 μηνών. Στα 11,58 ευρώ και στο -1,53%.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Κίνηση σήμερα λόγω νέων πληροφοριών ότι έρχεται το deal! Ανοδικά η Τέρνα Ενεργειακή.

ΕΧΑΕ: Αν γίνει το deal της ΤΕΝΕΡΓ θα βγει και αυτή κερδισμένη. Νέα κεφάλαια θα μπουν στο Χ.Α., θα αποδεσμευτούν άλλα και θα ξαναπέσουν σε άλλες μετοχές. Στα 5,07 ευρώ και στο +0,6%.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Πρέπει να σημειώσουμε πως είναι από τις λίγες εταιρείες που έδωσαν στο δελτίο τύπου για τη γενική συνέλευση, αναλυτική ενημέρωση. Έδωσε στοιχεία πενταμήνου όπου καταγράφεται αύξηση πωλήσεων και EBITDA, αναφέρθηκε στις αγορές και τη ζήτηση αλλά και στο προϊόν, τα λατομεία και τις συζητήσεις που έχει με τις τράπεζες. Μακάρι να έδιναν και άλλες εισηγμένες ανάλογη ενημέρωση.

AS COMPANY: Αύριο έχει γενική συνέλευση και στις 2 Ιουλίου θα γίνει παρουσίαση στο Χ.Α. Μεγάλος ο όγκος σήμερα στη μετοχή και μάλλον έβγαιναν πολλά κομμάτια. Θέλει δυνατό «τίναγμα» η μετοχή γιατί έχει πολλούς που έχουν απογοητευτεί να την περιμένουν εδώ και χρόνια να δώσει κίνηση και να πάει εκεί που αξίζει. Στα 2,80 ευρώ και στο +3,70% με όγκο 109 χιλ. τεμάχια.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Δυνατή υποχώρηση και με όγκο. Στα 1,0750 ευρώ και στο -7,33% με όγκο 42 χιλ. τεμάχια.

CENTRIC: Συνεχίστηκε ξανά σήμερα το «χώσιμο» στη μετοχή. Στο χαμηλό ημέρας και στα 0,3290 ευρώ με απώλειες 2,95%.

MINERVA: Αρκετούς μήνες είχε να κάνει όγκο πάνω από 20 χιλ. τεμάχια. Ενισχύθηκε 2,23%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης