Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Οι λόγοι ανησυχίας των επενδυτών και η δοκιμασία των 1.400 μονάδων

Χρηματιστήριο: Οι λόγοι ανησυχίας των επενδυτών και η δοκιμασία των 1.400 μονάδων
Για σήμερα, ήπιο αναμένεται το άνοιγμα τον αγορών στην Ευρώπη, ενώ θα μπορούσε το Χ.Α. να καταγράψει μία τεχνική αντίδραση
Σχετικά Άρθρα
Η υποχώρηση της αγοράς είναι αισθητή το τελευταίο διάστημα και αποτυπώνεται τόσο στην τιμή του Γενικού Δείκτη, αλλά κυρίως στις τιμές πολλών μετοχών.
Είναι αρκετές εκείνες οι μετοχές που έχουν μεγάλη υποχώρηση από τα υψηλά τους.
Ο Γενικός Δείκτης, εν μέσω αβεβαιότητας στο εξωτερικό και ανησυχιών για έκτακτη φορολόγηση στα κέρδη, δοκιμάζει τις 1.400 μονάδες.
Οι εκλογές στη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι πηγές ανησυχίας για τους επενδυτές.
Οι τράπεζες θα βρεθούν και σήμερα στο επίκεντρο με τους επενδυτές να ανησυχούν μετά τις δηλώσεις Χατζηδάκη για μείωση των προμηθειών και δεν αποκλείουν έκτακτη φορολόγηση κατά τα πρότυπα των διυλιστηρίων.
Στο Χ.Α. οι αποκοπές μερισμάτων από μετοχές του FTSE 25 έχουν επηρεάσει την πορεία του βασικού χρηματιστηριακού δείκτη στις τελευταίες συνεδριάσεις.
Για σήμερα, ήπιο αναμένεται το άνοιγμα τον αγορών στην Ευρώπη, ενώ θα μπορούσε το Χ.Α. να καταγράψει μία τεχνική αντίδραση.

Eurobank Equities
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στο εξωτερικού δείχνουν ένα ήπιο άνοιγμα σήμερα, και πιστεύουμε ότι οι εγχώριες μετοχές θα πρέπει να ανακτήσουν μέρος των πρόσφατων απωλειών τους.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να ακολουθήσει τις διεθνείς αγορές σήμερα.

Piraeus Securities
Περιμένουμε να συνεχιστούν οι επιλεκτικές κινήσεις εν μέσω επιφυλακτικού κλίματος στο εξωτερικό.

Beta
Η αβεβαιότητα σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές στη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι αποκοπές μερισμάτων και οι ανησυχίες για την έκτακτη φορολόγηση των αυξημένων κερδών όπως στα διυλιστήρια προσθέσουν αμφιβολίες στους επενδυτές και τους κάνουν να απέχουν από την αγορά. Μία τεχνική αντίδραση θα μπορούσε να εκδηλωθεί σήμερα μετά την πτώση των τελευταίων συνεδριάσεων.

Κύκλος
Σε αρνητικό έδαφος ο Γ.∆. μετά και από ακόμα μια συνεδρίαση εν μέσω πιέσεων στις ευρωαγορές. Η πιο σημαντική στήριξη πλέον εμφανίζεται στις 1370 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης