Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Με το βλέμμα στις 1.400 μονάδες – Ξεχωρίζει η Alpha Bank

Μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Με το βλέμμα στις 1.400 μονάδες – Ξεχωρίζει η Alpha Bank
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ολοκληρώνεται το πρώτο εξάμηνο σήμερα. Δεν περιμένουμε ιδιαίτερες κινήσεις ωραιοποίησης, αλλά δεν αποκλείεται να δούμε κάποια «μαστιγώματα» στο τέλος σήμερα. Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με μικτές τάσεις πέριξ του χθεσινού κλεισίματος. Οι εκλογές στη Γαλλία την Κυριακή είναι κρίσιμες και οι επενδυτές περιμένουν το αποτέλεσμα. Λόγω Alpha Bank έχει μικρή άνοδο ο γενικός δείκτης. Το ψυχολογικό όριο των 1.400 μονάδων θα είναι και πάλι στο επίκεντρο. Αν δεν έχει δυνάμεις πάλι η αγορά, το πιθανότερο είναι να δοκιμάσει και πάλι την αντοχή του σημείου.

ALPHA BNK: Έχοντας πλέον επενδυτική βαθμίδα θα είναι στο επίκεντρο. Έχει υποχωρήσει σημαντικά το τελευταίο διάστημα. Ενισχύεται 2,5% στα πρώτα λεπτά με υψηλό όγκο. Βγαίνουν πολλά χαρτιά…

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Έχουμε στρέψει λίγο την προσοχή μας σε αυτή, λόγω κρίσιμων τεχνικών επιπέδων και βλέπουμε σήμερα πάλι μία προσπάθεια να μη σπάσει προς τα κάτω. Στα 3,4260 ευρώ με άνοδο 0,94%.

LAMDA: Απολύτως δικαιολογημένα τα παράπονα των επενδυτών για την πορεία της μετοχής που έγιναν στη γενική συνέλευση. Ούτε μέρισμα, ούτε άνοδος. Το real estate δεν είναι hot στην Ευρώπη και ορθά αναφέρθηκε σε αυτό η διοίκηση, αλλά η ΛΑΜΔΑ είναι ένα άλλο στόρι κατά την άποψή μας. Παίζεις ακίνητα, παίζεις τουρισμό ποιότητας, παίζεις ανάπτυξη χώρας, παίζεις εμπορικά κέντρα κ.α.. Ίσως όντως να μην έχει γίνει σωστή «προώθηση». Για την εισαγωγή της Lamda Malls στο Χ.Α. είπε η διοίκηση πως πάει πίσω γιατί το περιβάλλον στο χρηματιστήριο για αυτόν τον κλάδο δεν είναι ευνοϊκό και το discount που θα πρέπει να δώσει θα είναι μεγάλο. Με ήπια άνοδο και μικρό όγκο ξεκίνησε η μετοχή.

AEGEAN: Προσπαθεί να ξεκολλήσει από τα χαμηλά 7 μηνών. Χθες έκανε μία πρώτη προσπάθεια και σήμερα στο ξεκίνημα δείχνει πως θέλει να δώσει συνέχεια. Έχει βέβαια μικρό όγκο.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Στο δικό της παράλληλο σύμπαν.

ΟΤΕ: Η δική του γενική συνέλευση σήμερα για μέρισμα 0,71 ευρώ, για διαγραφή 5,3 εκατ. ιδίων μετοχών, αλλά και για αλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση. Νομίζουμε πως και εδώ θα ακουστούν παράπονα από τους επενδυτές για την πορεία της μετοχής και επίσης θα είναι δικαιολογημένα. Ελπίζουμε να γίνει και αλλαγή σελίδας στο ταμπλό. Ήπια ανοδικά στα πρώτα λεπτά.

OPTIMA BANK: Μετά τα αλλεπάλληλα ιστορικά υψηλά κάνει και αυτή μία διόρθωση.

NOVAL: Πίεση σήμερα στη μετοχή και είναι κάτω από την τιμή εισαγωγής. Στα 2,62 ευρώ με απώλειες 2,96% και όγκο 17 χιλ. τεμάχια.

ΕΚΤΕΡ: Σήμερα η γενική συνέλευση και περιμένουμε να μάθουμε το ύψους του μερίσματος και τους λόγους για το split αν και νομίζουμε όπως έχουμε ξαναγράψει ότι πρέπει η διοίκηση να το ξανασκεφτεί. Δεν υπάρχει λόγος να το κάνει τώρα. Ας το κάνει αργότερα και άμα πάει ακόμα πιο ψηλά. Μια χαρά είναι τώρα η εμπορευσιμότητα. Είναι καλύτερη και από εταιρείες του FTSE 25. Στα 4,4250 ευρώ και στο -1%.

REVOIL: Τα χθεσινά πακέτα φαίνεται πως βοήθησαν τη μετοχή. Πλέον έχει λιγότερους πωλητές. Για να δούμε αν θα υπάρξει συνέχεια στο καλό χθεσινό momentum. Στα 1,77 ευρώ και στο +1,72%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης