Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πότε θα φτάσουν σε επίπεδα προ-Covid τα επαγγελματικά ταξίδια

Πότε θα φτάσουν σε επίπεδα προ-Covid τα επαγγελματικά ταξίδια
Τα ταξιδιωτικά γραφεία που ειδικεύονται σε επαγγελματικά ταξίδια θα κερδίσουν μερίδιο αγοράς σχεδόν στο 60% μετά την πανδημία
Η ανάκαμψη των επαγγελματικών ταξιδιών ξεκινά, αν και με πιο αργό ρυθμό από ό,τι τα ταξίδια αναψυχής.
Το τελευταίο βαρόμετρο τουρισμού από την BrainTrust για επαγγελματικά ταξίδια αποκάλυψε ότι αυτή η βιομηχανία θα αναπτυχθεί περισσότερο από 50% τα επόμενα δύο χρόνια. Και τα επίπεδα πριν από το Covid δεν θα επιτευχθούν έως το 2025.
Η μελέτη επισημαίνει επίσης ότι τα ταξιδιωτικά γραφεία που ειδικεύονται σε επαγγελματικά ταξίδια θα κερδίσουν μερίδιο αγοράς σχεδόν στο 60% μετά την πανδημία.
Αυτό το έτος τα επαγγελματικά ταξίδια θα φθάσουν το 52% των αριθμών του 2019. Δείχνοντας μια ισχυρή ανάκαμψη το 2022 και το 2023, μέχρι το 83%.
Τα επόμενα δύο χρόνια, τα επαγγελματικά ταξίδια θα είναι σε επίπεδα πριν από το Covid. Θα συνεχίσουν να αυξάνονται με μέτριο ρυθμό, με στόχους που έχουν τεθεί για ολόκληρη την ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία. Αλλά, υπό την προϋπόθεση ότι η πανδημία τελικά θα ξεπεραστεί.

Τι θα βοηθήσει την ανάκαμψη στα επαγγελματικά ταξίδια

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι ορισμένα από τα στοιχεία που θα ευνοήσουν την ανάκαμψη είναι:
* Οι εκστρατείες εμβολιασμού στις κύριες δυτικές αγορές για επαγγελματικά ταξίδια.
* Η εφαρμογή του Ψηφιακού Πιστοποιητικού της ΕΕ.
* Μεγαλύτερος αριθμός ταξιδιών σε μια εξελισσόμενη και παγκοσμιοποιημένη οικονομία. H συνεργασία μεταξύ μεγάλων και μικρών εταιρειών (και ελεύθερων επαγγελματιών) θα είναι μεγαλύτερη.
* Περισσότερες συναντήσεις για την ένωση των εργαζομένων. Κάτι που αποτελεί κοινή τάση κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τα στρατηγικά γεγονότα αναμένεται να συγκεντρώνουν συχνότερα μικρότερους αριθμούς ατόμων.
* Κοινές πολιτικές στην Ευρωπαϊκή Ένωση και Παγκόσμιες Συμμαχίες που θα ευνοήσουν την ανταλλαγή ανθρώπων σε διεθνή έργα.
* Μεγαλύτερη δραστηριότητα στον τομέα της αναψυχής, δεδομένης της αύξησης νέων γενεών ταξιδιωτών που θα συνδυάσουν την εργασία με τον ελεύθερο χρόνο.
* Νέες οικονομίες που θα αναδυθούν σε μια νέα κοινωνία. Όπως η πράσινη οικονομία, η ψηφιακή οικονομία ή η κυκλική οικονομία.

Τι θα επηρεάσει αρνητικά τα επαγγελματικά ταξίδια

Η έκθεση αναφέρει επίσης μια σειρά παραγόντων που ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά τα επαγγελματικά ταξίδια.
* Καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στην υγεία που ενδέχεται να συνεχίσουν να επηρεάζουν τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Ειδικά χώρες όπου δεν θα επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης, θα έχουν ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά το 2022 και το 2023.
* Η αύξηση της τηλεργασίας, η οποία θα διαρκέσει.
* Η χρήση ψηφιακών εργαλείων. Εξαλείφοντας μέρος μη απαραίτητων ταξιδιών, ειδικά εσωτερικές συναντήσεις σε κοντινούς προορισμούς.
* Η άφιξη μιας νέας γενιάς ταξιδιωτών με ισορροπία στην επαγγελματική ζωή τους.
* Στην πλειοψηφία τους είναι millennials και του Gen Z. Και θα αντικαταστήσουν τους baby boomers που ταξίδευαν για δουλειά και τώρα αποσύρονται από το χώρο εργασίας.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης