Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Κατσαράς (Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νάξου) στο BN: Υπάρχουν ακυρώσεις αλλά οι κρατήσεις είναι περισσότερες, καλύπτονται τα κενά

Κατσαράς (Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νάξου) στο BN: Υπάρχουν ακυρώσεις αλλά οι κρατήσεις είναι περισσότερες, καλύπτονται τα κενά
«Όλα φυσικά είναι ρευστά και βασιζόμαστε πολύ στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και για αυτό και τα ποσοστά μπορεί να αλλάζουν από μέρα σε μέρα» δηλώνει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Νάξου
Σχετικά Άρθρα

Πληρότητες που αγγίζουν το 50 με 60% μέχρι τα μέσα Ιουλίου με αυξητικές τάσεις που τον Αύγουστο θα φτάσουν στο 100%, αναφέρει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Ευάγγελος Κατσαράς και υπογραμμίζει ότι η πιστή εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων στις επιχειρήσεις, θα αποτρέψει ένα «πισωγύρισμα» στο νησί.
«Εμείς σαν δημοτική αρχή τους καλέσαμε και τους ενημερώσαμε ότι αν δεν εφαρμόζονται θα υπάρξουν κυρώσεις» τονίζει και εκτιμά ότι το ποσοστό εμβολιασμών βρίσκεται περίπου στο 60%.
Μιλά για τις εθνικότητες που δίνουν το «φιλί της ζωής» αυτό το καλοκαίρι, για τους Έλληνες που είναι «υπολογίσιμη δύναμη» για τα φετινά τουριστικά έσοδα, ενώ υποστηρίζει ότι το «πράσινο φως» που άναψε για τα ταξίδια των Βρετανών, «άνοιξε και την όρεξή τους» για διακοπές στην Ελλάδα και «φυσικά στη Νάξο».

Συνέντευξη στη Νένα Ουζουνίδου

Η μετάλλαξη Δέλτα έχει επηρεάσει την τουριστική κίνηση στη Νάξο;

Προς το παρόν δεν έχει επηρεάσει κάτι τέτοιο και τα επίπεδα της κίνησης είναι σαφώς αυξημένα σε σχέση με πέρυσι που η χρονιά ήταν δραματική για όλη τη χώρα.

Εννοώ, έχετε καταγράψει ακυρώσεις;

Υπάρχουν ακυρώσεις αλλά οι κρατήσεις είναι περισσότερες με αποτέλεσμα να καλύπτονται τα κενά που αφήνουν οι ακυρώσεις.

Έχουν αλλάξει οι προτεραιότητές σας ως δημοτική αρχή μετά και τα νέα δεδομένα στο μέτωπο της πανδημίας;

Σαν δημοτική αρχή βασικό μας μέλημα είναι η ασφάλεια των ταξιδιωτών και των συμπολιτών μας.
Φροντίσαμε να υπάρξει ξανά ξενοδοχείο καραντίνα έτσι ώστε να διαχειριζόμαστε τα κρούσματα.
Επίσης η συνεργασία με το Νοσοκομείο της Νάξου είναι άριστη και αποτελεσματική στον τρόπο διαχείρισης του κάθε κρούσματος.
Τέλος έχουμε φροντίσει να κάνουμε καθημερινά PCR tests και rapid tests για όλη την καλοκαιρινή περίοδο δωρεάν, έτσι ώστε να βλέπουμε τα επίπεδα που βρισκόμαστε ως νησί.

Οι εμβολιασμοί σε τι ποσοστό βρίσκονται; Οι εργαζόμενοι σε τουρισμό – εστίαση εμβολιάζονται;

Τα ποσοστά είναι περίπου στο 60% και καθημερινά παροτρύνουμε τους δημότες μας να εμβολιαστούν έτσι ώστε να φτάσουμε στα επίπεδα της ανοσίας που χρειαζόμαστε.
Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και στην εστίαση οι περισσότεροι έχουν κάνει τα εμβόλια σε μεγάλα ποσοστά και θα πρέπει όλοι να εμβολιαστούν, καθώς είναι οι πρώτοι που έρχονται σε επαφή με τους επισκέπτες.

Οι επιχειρήσεις τηρούν τα μέτρα; Προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες ή έχετε αντιδράσεις;

Πραγματικά όλες οι επιχειρήσεις τηρούν και εφαρμόζουν όλα τα μέτρα και τις υποδείξεις της Πολιτείας.
Εμείς σαν δημοτική αρχή τους καλέσαμε και τους ενημερώσαμε ότι αν δεν εφαρμόζονται θα υπάρξουν κυρώσεις.
Και μην ξεχνάτε ότι πέρυσι το καλοκαίρι η Νάξος ήταν από τα λίγα νησιά που δεν έκλεισε.

Ανησυχείτε για «πισωγυρίσματα», όπως ένα τοπικό lockdown; Είστε προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

Είμαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να συμβεί αυτό αν όλοι μας εφαρμόζουμε τα μέτρα στο απόλυτο.

Ποιες είναι αγορές – τροφοδότες του τουρισμού στην περιοχή σας φέτος και ποια είναι τα νεότερα από τη βρετανική αγορά; Σε τι επίπεδο είναι σήμερα οι πληρότητες;

Έχουμε από τη Γαλλία, την Αμερική, τη Γερμανία και από το Ισραήλ κάποια χαμηλά ποσοστά και φυσικά τους Έλληνες.
Και οι Βρετανοί όταν δόθηκε το πράσινο φως για διακοπές στην Ελλάδα δείχνουν τεράστιο ενδιαφέρον για διακοπές στο νησί μας.
Οι πληρότητες αγγίζουν περίπου το 50 με 60% μέχρι τα μέσα Ιουλίου και δείχνουν αυξητικές τάσεις που τον μήνα Αύγουστο θα αγγίξουν το 100%.
Όλα φυσικά είναι ρευστά και βασιζόμαστε πολύ στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και για αυτό και τα ποσοστά μπορεί να αλλάζουν από μέρα σε μέρα.

Ποιο είναι το προφίλ του Έλληνα τουρίστα που επισκέπτεται τη Νάξο; Είναι η εσωτερική αγορά υπολογίσιμη δύναμη για φέτος;

Η Νάξος είναι ένας προορισμός για όλα τα βαλάντια.
Οι Έλληνες παρά τις δυσκολίες που έφερε ο κορωνοϊός και φέτος θα κάνουν τις διακοπές τους είτε μέσω προγραμμάτων τα οποία χρηματοδοτεί το κράτος είτε μόνοι τους.
Και το νησί μας ανέκαθεν ήταν ένας θελκτικός προορισμός για τους Έλληνες.
Οπότε στο γενικό θετικό πρόσημο θα έχουν συμβάλει σε μεγάλο ποσοστό και οι Έλληνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης