Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Αισιοδοξία για την διεθνή ανάκαμψη του τουρισμού ευεξίας

tags :
Αισιοδοξία για την διεθνή ανάκαμψη του τουρισμού ευεξίας
Η βιομηχανία σπα φαίνεται να αφήνει πίσω της την δραματική μείωση των εσόδων του 2020
Αισιόδοξοι είναι οι ηγέτες της Διεθνούς Ένωσης SPA (ISPA) για την ανάκαμψη τουρισμού ευεξίας. Η ευεξία γίνεται ακόμη πιο σημαντική για τους ταξιδιώτες.
Η βιομηχανία σπα φαίνεται να αφήνει πίσω της την δραματική μείωση των εσόδων του 2020.
Αυτό δείχνουν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην εικονική εκδήλωση ISPA 2021 “US Spa Industry Study” που διεξήχθη από την PricewaterhouseCoopers (PwC).
“Οι ταξιδιώτες στοχεύουν να αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο στα ιαματικά λουτρά”, τονίζει ο Ράσελ Ντόναλντσον, διευθυντής έρευνας στην PwC.
Όπως υπογράμμισε “θα δούμε μια ισχυρή ανάκαμψη. Βασισμένη στο αυξημένο ενδιαφέρον για την ευεξία που προκλήθηκε εν μέρει από την πανδημία”.

Τι παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη

Η βιομηχανία έχει δρόμο ακόμα για την ανάκαμψη. Και η ασφάλεια θα παίξει σημαντικό ρόλο.
“Είναι σαφές είναι ότι υπάρχει ευρέως διαδεδομένη ζήτηση στην ευεξία και τα ιαματικά λουτρά. Αλλά ο κόσμος θέλει να ανοίξουν με ασφάλεια”, τονίζει ο Κόλιν Μακλιχένι, διευθυντής παγκόσμιας έρευνας στην PwC.
Ενώ υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ανάκαμψης των εσωτερικών ταξιδιών των ΗΠΑ, ο Κόλιν Μακλιχένι, είπε η αποκατάσταση των διεθνών ταξιδιών θα είναι σημαντική σε πολλούς βασικούς προορισμούς σπα, όπως η Καλιφόρνια.
Σημείωσε ότι τα νέα σχετικά με το άνοιγμα του Ηνωμένου Βασιλείου στους ταξιδιώτες των ΗΠΑ δείχνουν την πιθανότητα κάποιας μορφής ταξιδιωτικού διαδρόμου μεταξύ των δύο χωρών.
Όπως και ο υπόλοιπος κλάδος της φιλοξενίας, υπάρχει ένα κρίσιμο ζήτημα στελέχωσης.
Περισσότερα από τα μισά ιαματικά λουτρά προσπαθούν να καλύψουν θέσεις.

Ο αντίκτυπος της πανδημίας στα κέντρα ευεξίας

Σχετικά με τον αντίκτυπο της πανδημίας στα κέντρα ευεξίας, ο Ράσελ Ντόναλντσον, επεσήμανε πως αυτός εξαρτάται από τον τύπο του σπα.
“Τα ημερήσια σπα δέχτηκαν και δέχονται λιγότερο “χτύπημα” σε σχέση με τα λουτρά θέρετρων και ξενοδοχείων λόγω της πτώσης των αεροπορικών ταξιδιών”.
Όλοι οι ηγέτες που συμμετείχαν στο ISPA 2021 συμφώνησαν πώς τώρα τώρα “είναι η ευκαιρία να αναθεωρήσουμε τον τρόπο που λειτουργεί η βιομηχανία”.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης