Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τι θα συμβεί στις τιμές των επαγγελματικών ταξιδίων το 2022

Τι θα συμβεί στις τιμές των επαγγελματικών ταξιδίων το 2022
Η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 5,9% το 2021, ακολουθούμενη από 4,9% το 2022, σημειώνοντας ανάπτυξη για επαγγελματικά ταξίδια
Οι τιμές των ταξιδιών παγκοσμίως σε αεροπορικά εισιτήρια, οδικά ταξίδια και ξενοδοχεία αναμένεται να αυξηθούν τα επόμενα δύο χρόνια.
Αυτό θα συμβεί κυρίως λόγω της αυξανόμενης ζήτησης, των περιορισμών χωρητικότητας και των απαιτήσεων βιωσιμότητας των ταξιδιωτών. Εδώ θα πρέπει να προστεθεί το αυξημένο κόστος εργασίας και καυσίμων.
Τα ανωτέρω προκύπτουν από την έβδομη ετήσια Πρόβλεψη για τα παγκόσμια ταξίδια της CWT και της Παγκόσμιας Ένωσης Επιχειρηματικών Ταξιδιών (GBTA).

Μακροοικονομικές επιρροές

Η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 5,9% το 2021, ακολουθούμενη από 4,9% το 2022, σημειώνοντας ανάπτυξη για επαγγελματικά ταξίδια.
Ωστόσο, επικρατεί αβεβαιότητα στην περιφέρεια γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει τις μακροοικονομικές προοπτικές και την παγκόσμια ταξιδιωτική οικονομία.
Οι μακροοικονομικές δυνάμεις, η κυβερνητική πολιτική και τα πρωτόκολλα COVID, θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τις μελλοντικές τιμές περισσότερο από ποτέ.
Πολλοί ταξιδιώτες δεν θα επιστρέψουν αμέσως και ο επαγγελματίας ταξιδιώτης μπορεί να βρεθεί σε ανταγωνισμό τιμών με τον ταξιδιώτη αναψυχής. Ο τελευταίος μάλιστα ηγείται της ανάκαμψης και είναι πρόθυμος να πληρώσει υψηλότερες τιμές σε βασικές διαδρομές και προορισμούς της πόλης.
Παρόλο που οι μακροοικονομικές προκλήσεις παραμένουν έντονες, οι προσδοκίες για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας το 2022 και το 2023 θα βοηθήσουν στην επιτάχυνση της ανάκαμψης των επαγγελματικών ταξιδιών.

Υψηλότερες τιμές

Παράγοντες όπως η αύξηση της ζήτησης, οι περιορισμοί χωρητικότητας, το αυξημένο κόστος εργασίας και καυσίμων θα οδηγήσουν σε υψηλότερες τιμές παγκοσμίως στις αεροπορικές, ξενοδοχειακές και επίγειες μεταφορές.

Η ανάκαμψη των εγχώριων προορισμών αναψυχής

Οι εγχώριοι προορισμοί αναψυχής θα συνεχίσουν να οδηγούν την ανάκαμψη το 2022.
Οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου αυξάνουν το λειτουργικό κόστος και θα συνεχίσουν να ασκούν ανοδική πίεση στους ναύλους.
Η προσφορά ηλεκτρικών οχημάτων θα είναι επίσης καίριας σημασίας τα επόμενα τρία χρόνια.
Αυτό συμβαίνει καθώς η βιωσιμότητα αποτελεί βασική προτεραιότητα τόσο για τους εργοδότες όσο και για τους εργαζόμενους.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης