Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Απόβαση στον ΑΙΑ υπό την αίρεση των γεωπολιτικών και της ακρίβειας

Απόβαση στον ΑΙΑ υπό την αίρεση των γεωπολιτικών και της ακρίβειας
Μεγάλη απόβαση προς τον ΑΙΑ ετοιμάζει η JET2 από το Ηνωμένο Βασίλειο, η Volotea από την Ισπανία, μεταξύ άλλων και η American Airlines από τις ΗΠΑ

Υπό την αίρεση ότι η Ευρώπη δεν θα παγιδευτεί στον γεωπολιτικό κίνδυνο και στον κίνδυνο των ανατιμήσεων που έχει προκαλέσει η σύρραξή μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας, οι αεροπορικές θα πάρουν σήμα από τους πύργους ελέγχων των ξένων αεροδρομίων για πτήσεις προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελ. Βενιζέλος (ΑΙΑ) το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και άλλα περιφερειακά ελληνικά αεροδρόμια.
Μεγάλη απόβαση προς τον ΑΙΑ ετοιμάζει η JET2 από το Ηνωμένο Βασίλειο, η Volotea από την Ισπανία, μεταξύ άλλων και η American Airlines από τις ΗΠΑ.

Η πρώτη της JET2 από 14 Απριλίου στην Αθήνα 

Πτήσεις από 10 βάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο προς 15 ελληνικούς προορισμούς :Αθήνα, Κέρκυρα, Χανιά, Ηράκλειο, Κεφαλονιά, Θεσσαλονίκη, Κω, Καλαμάτα, Λέσβο, Μύκονο, Πρέβεζα, Ρόδο, Σκιάθο, Σαντορίνη και Ζάκυνθο, περιλαμβάνει το πτητικό πρόγραμμα της JET2 για την Ελλάδα. Για πρώτη φορά η JET2.com και η JET2 Holidays εντάσσει στο καλοκαιρινό της πρόγραμμα του 2022 την Αθήνα ως νέο προορισμό με με 4 εβδομαδιαία δρομολόγια μεταξύ της ελληνικής πρωτεύουσας και των αεροδρομίων του Birmingham και του Manchester από τις 14 Απριλίου με 2 εβδομαδιαίες πτήσεις από κάθε βάση.  

H JET2 δεν αναμένει να ανεβάσει την τιμολογιακή της πολιτική απόρροια της αύξησης των τιμών στην ενέργεια και των λοιπών ανατιμήσεων, ωστόσο κρούει το καμπανάκι του κινδύνου στην Ελλάδα φέρνοντας την αντιμέτωπη με τους γείτονες Τούρκους οι οποίοι προγραμματίζουν να δώσουν εκπτώσεις σε tour operators προκειμένου να κρατήσουν σε υψηλό επίπεδο τον αριθμό εισερχόμενου τουρισμού στην χώρα. Η JET2 από τους μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες στο Ηνωμένο Βασίλειο συνεργάζεται υπό την μορφή μη αποκλειστικής συνεργασίας με πλειάδα ξενοδοχείων, ενώ προσδοκά να κερδίσει από το έδαφος που χάνει η TUI, η οποία συρρικνώνεται στην αγορά.

Volotea 4 συν ένα προορισμοί από και προς την Αθήνα 

Στην μάχη των αιθέρων επίσης η Volotea,  μεταξύ άλλων με τέσσερις νέους προορισμούς, προς Μπιλμπάο, Μπορντώ, Νάντη, και Τορίνο από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, Ελ. Βενιζέλο συν έναν χτες προς Παλέρμο ,διαθέτοντας  πάνω από 560.000 θέσει για 3.600 πτήσεις έναντι 1.162 πτήσεων το 2021.

Στην απόβαση προς τον ΑΙΑ μέρος παίρνει και η American Airlines η οποία με την SKY expres με στόχο την ενίσχυση της διασύνδεσης των προορισμών. 

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης