Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πως διαμορφώνονται οι τουριστικές τάσεις στην Αθήνα την τελευταία 4ετία

Πως διαμορφώνονται οι τουριστικές τάσεις στην Αθήνα την τελευταία 4ετία
Της Κατερίνας Καρσιώτη
Σε “πρωταθλητή” παρουσιάζετε το 2022, μία χρονιά που ξεπέρασε κατά πολύ τον όγκο του 2021 καθώς και του 2019, σύμφωνα με την χρονολογική απεικόνιση των αναζητήσεων παγκοσμίως.
Ευρέως γνωστό αποτελεί το γεγονός ότι το διαδίκτυο αποτελεί το κύριο και σημαντικότερο εργαλείο που χρησιμοποιούν οι ταξιδιώτες για να προετοιμάσουν το ταξίδι του, όπως πολύ εύστοχα περιλαμβάνεται και στην διαδικτυακή έρευνα που “ξετυλίχθηκε” αναφορικά με το θέμα της διαμονής.
Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρία ψηφιακού τουρισμού και ταξιδιωτικού μάρκετινγκ Tourix δημοσίευσε μια πληθώρα στατιστικών στοιχείων με βάση το ενδιαφέρον ταξιδιωτικής ζήτησης για διαμονή στην Αθήνα από το 2019 έως το 2022.

Τάσεις Ταξιδιωτικής Ζήτησης μέσω διαδικτύου 2019 – 2022

Η αναζήτηση για έναν προορισμό αλλάζει κατά τη διάρκεια του έτους ανάλογα με το στάδιο του ταξιδιού στο οποίο βρίσκεται ο χρήστης και φυσικά ανάλογα με τα high seasons της περιοχής. Σε σχέση με τα προηγούμενα έτη παρατηρήθηκε αύξηση του ενδιαφέροντος για διαμονή στην Αθήνα. Αυτό το γεγονός σίγουρα επηρεάστηκε από την εποχή σταδιακής ανάκαμψης της χώρας μετά από τους διάφορους περιορισμούς στα ταξίδια και της καραντίνας. Επίσης, είναι σημαντικό πως ολοένα και περισσότερα άτομα χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για εύρεση πληροφοριών, ενημερώσεων καθώς και την οργάνωση των ταξιδιών τους.

Αθήνα

Στη χρονολογική απεικόνιση των αναζητήσεων παγκοσμίως παρατηρείται πως το 2022 ξεπέρασε κατά πολύ τον όγκο του 2021 καθώς και του 2019. Όσον αφορά την Αθήνα παρατηρήθηκε μια γενική αύξηση των αναζητήσεων και ιδιαίτερα μετά το Μάρτιο του 2022. Ο Σεπτέμβριος φάνηκε πως ήταν ο μήνας με τον υψηλότερο όγκο αναζήτησης και γενικά τη περίοδος Μαΐου-Νοεμβρίου διατηρήθηκε ο όγκος αναζήτησης σε υψηλότερο επίπεδο.

Οι κορυφαίες χώρες συνολικά για το 2022

Σε επίπεδο αναζητήσεων για διαμονή στην Αθήνα την περίοδο του 2022, οι κορυφαίες χώρες αναδείχθηκαν οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο ενώ ακολουθούν με σημαντική διαφορά η Γαλλία, η Γερμανία και η Κύπρος. Σημαντικές είναι επίσης και οι αγορές-χώρες που συμπληρώνουν τη δωδεκάδα που είναι η Ιταλία, το Ισραήλ, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Ολλανδία, η Ισπανία και η Ελβετία.
  • ΗΠΑ
  • Ηνωμένο Βασίλειο
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Κύπρος
  • Ιταλία
  • Ισραήλ
  • Καναδάς
  • Αυστραλία
  • Ολλανδία
Για το 2022 παρατηρείται σημαντική αύξηση των αναζητήσεων σε σχέση με το προηγούμενο έτος για όλες τις χώρες παρακολούθησης. Σε σχέση με το 2019, όλες οι χώρες παρουσιάζουν επίσης αύξηση σε μικρότερο όμως βαθμό. Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μεταβολή για το 2022 σε σχέση με το 2019 είχαν οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως σε σχέση με το 2021 έντονη αύξηση των αναζητήσεων είχαν η Αυστραλία, ο Καναδάς και η Κύπρος.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης