Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Eύσημα του Μ. Draghi στον Α. Σαμαρά για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης – Συνάντηση του Πρωθυπουργού και με τον J.C. Juncker

Eύσημα του Μ. Draghi στον Α. Σαμαρά για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης – Συνάντηση του Πρωθυπουργού και με τον J.C. Juncker
Στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής
Αλλεπάλληλες επαφές με τους Mario Draghi και J.C. Juncker είχε ο Αντώνης Σαμαράς, στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.
Κεντρικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η πορεία της ελληνικής οικονομίας και τα πρόσφατα κατορθώματα της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με πηγές της ελληνικής κυβέρνησης, ο Αντώνης Σαμαράς έλαβε τα συγχαρητήρια του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την τρόικα αλλά και για την επιτυχή προεδρία της ευρωπαϊκής ένωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας επήλθε συμφωνία για την τραπεζική ένωση.
Στο περιθώριο της συνάντησης με τον J.C. Juncker, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις επικείμενες ευρωεκλογές, στις οποίες ο πρώην Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου διεκδικεί με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα την προεδρία της Κομισιόν.  

Εντυπωσιασμένος ο Juncker
Εντυπωσιασμένος από τις επιδόσεις της ελληνικής κυβέρνησης, εμφανίστηκε ο J.C. Juncker, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.
Μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup και νυν διεκδικητής της προεδρίας της Κομισιόν διαμήνυσε πως «παρακολουθώ την ελληνική υπόθεση εδώ και τέσσερα χρόνια και είμαι βαθύτατα εντυπωσιασμένος από τις επιδόσεις της ελληνικής κυβέρνησης, του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, του Έλληνα Πρωθυπουργού, όπως επίσης και τις επιδόσεις των Ελλήνων πολιτών. Γνωρίζω ότι συχνά αντιμετωπίζουν πολύ δύσκολες συνθήκες διαβίωσης».
«Σε ό,τι αφορά τα άλλα μέρη, δηλαδή τους πιστωτές, πρέπει να εξετάσουν εάν χρειάζονται περαιτέρω βήματα. Είμαι, όμως, εντυπωσιασμένος από τις αξιοθαύμαστες επιδόσεις των Ελλήνων» πρόσθεσε παράλληλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης