Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Κύπρος - Επήλθε συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών - Επιτυχής η 4η αξιολόγηση από την τρόικα - Ανοίγει ο δρόμος για τη δόση

Κύπρος - Επήλθε συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών - Επιτυχής η 4η αξιολόγηση από την τρόικα - Ανοίγει ο δρόμος για τη δόση
Μαραθώνιες ήταν οι διαβουλεύσεις
Με επιτυχία για την κυπριακή κυβέρνηση ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η τέταρτη αξιολόγηση του οικονομικού προγράμματος της Κύπρου από την τρόικα.
Σύμφωνα με μήνυμα του υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, η τέταρτη αξιολόγηση ολοκληρώθηκε μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις.
Μετά την επίτευξη συμφωνίας, ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς τη Λευκωσία.
Όπως ήδη ανέφερε από την Πέμπτη το www.bankingnews.gr, τρεις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης είχε θέσει η τρόικα.
Συγκεκριμένα, ζήτησε την ψήφιση των κανονισμών του Δημοσιονομικού Συμβουλίου και του νόμου για τη σύνθεση της Αρχής Εξυγίανσης, καθώς και την αποστολή αναφοράς, μέχρι το τέλος Μαΐου, στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, για τις ενέργειες που έχουν γίνει το τελευταίο εξάμηνο σχετικά με την αντιμετώπιση του ξεπλύματος χρήματος.
Η ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης, όπως και η επικαιροποίηση του μνημονίου, πιστοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας, παρουσία της διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Χρυστάλλας Γιωρκάτζη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης