Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Barclays Capital: Το πρώτο εξάμηνο του 2012 η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους - Ackermann (Deutsche bank) και Gonzalez Paramo (EKT): Λάθος η αναδιάρθρωση

tags :
Barclays Capital: Το πρώτο εξάμηνο του 2012 η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους - Ackermann (Deutsche bank) και Gonzalez Paramo (EKT): Λάθος η αναδιάρθρωση
(upd3)Τις ανησυχίες για την ικανότητα της ευρωπαϊκής πολιτικής ηγεσίας να θέσει υπό έλεγχο το ελληνικό πρόβλημα τροφοδότησε εκ νέου η πρόσφατη υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο S&P, ανέφεραν οι αναλυτές της Barclay’s Capital, David Forrester και Yuki Sakasai σε σύντομο σημείωμα τους σήμερα με τον τίτλο "Greece: The (long) countdown to restructuring" (Ελλάδα: Η {μακριά} αντίστροφη μέτρηση προς την αναδιάρθρωση), επισημαίνοντας ότι η αβεβαιότητα είναι το κλειδί που οδηγεί το κλίμα για τη χώρα.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αναμένεται να λάβει χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2012, ενώ πολλά θα κριθούν στην ερχόμενη σύνοδο των Ευρωπαίων υπουργών οικονομικών που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.
Παράλληλα, σε συνέντευξη του, ο αναλυτής της ίδιας τράπεζας, ο Julian Callow, ανέφερε ότι τα θεμελιώδη προβλήματα της Ελλάδας εντείνονται από την ύφεση, με τους Ευρωπαίους να ξεχνούν ότι «τα χρέη πληρώνονται μόνο όταν υπάρχει ανάπτυξη».
Η ελληνική κρίση χρέους ανέδειξε τα προβλήματα που δημιουργούνται από την αγορά του ενιαίου νομίσματος, μέσα στην οποία ακόμη και οι χώρες που έχουν βάλει σε τάξη τα δημοσιονομικά τους δέχονται τις συνέπειες της βιωσιμότητας του χρέους των αδύναμων χωρών. Ο Callow μάλιστα, ανέφερε ότι το μέλλον της ευρωζώνης θα κριθεί στο κατά πόσο οι Ευρωπαίοι θα μπορούν να πάρουν αποφάσεις για την τόνωση της ανάπτυξης.
«Τεράστιο λάθος» θα αποτελούσε η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Josef Ackermann, σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Bloomberg.
Ο Ackerman φάνηκε υπέρμαχος της ενίσχυσης του πακέτου στήριξης της Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι κρίσιμα για την Ελλάδα, και θα πρέπει η χώρα να ενισχυθεί περαιτέρω.
Η χρεοκοπία της Ελλάδας θα είχε τρομακτικές συνέπειες για το σύνολο της Ευρωζώνης ανέφερε με τη σειρά του ο Μ. Gonzalez Paramo, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα προκαλούσε επικίνδυνες και διόλου ευπρόσδεκτες αναταραχές.
"Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η δημοσιονομική προσαρμογή είναι ο μόνος δρόμος για να πάει μπροστά η Ελλάδα", σχολίασε επίσης ο ίδιος.
Με τη σειρά της η G. Tumpel Gugerell, επίσης μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, εμφανίστηκε βέβαιη ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα στήριξουν την Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης