Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Έλληνες τραπεζίτες στη WSJ: Στα 850 εκ. ευρώ η εισροή καταθέσεων τις τελευταίες δύο ημέρες

Έλληνες τραπεζίτες στη WSJ: Στα 850 εκ. ευρώ η εισροή καταθέσεων τις τελευταίες δύο ημέρες
«Αυτές οι εισροές είναι μία καλή αφετηρία για την αντιστροφή των αρνητικών τάσεων των τελευταίων τριμήνων»
Θετικά αποτιμούν οι ελληνικές τράπεζες την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Eurogroup, καθώς όπως επισημαίνουν υψηλόβαθμες τραπεζικές πηγές, χθες και σήμερα καταγράφηκε εισροή καταθέσεων, ύψους 850 εκ. ευρώ.
Ειδικότερα, μιλώντας στη Wall Street Journal, υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος υπογραμμίζει πως την Τρίτη επέστρεψαν στις ελληνικές τράπεζες καταθέσεις, ύψους 700 εκ. ευρώ.
Παράλληλα, συμπληρώνει πως χθες, Τετάρτη, επέστρεψαν ακόμη 150 εκ. ευρώ.
«Τα πράγματα πηγαίνουν καλά» συμπληρώνει, εκφράζοντας την αισιοδοξία του.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως οι εκροές κεφαλαίων τους τελευταίους δύο μήνες άγγιξαν τα 400 εκ. ευρώ ημερησίως, με τη συνολική φυγή για Δεκέμβριο και Ιανουάριο να εκτοξεύεται στα 18 δισ. ευρώ.
Όπως σημειώνει εύστοχα η αμερικανική εφημερίδα, προς το παρόν οι φόβοι για το τραπεζικό σύστημα αποκλιμακώθηκαν, αλλά είναι σίγουρο πως θα επανέλθουν στη λήξη της τετράμηνης παράτασης.
«Αυτές οι εισροές είναι μία καλή αφετηρία για την αντιστροφή των αρνητικών τάσεων των τελευταίων τριμήνων» εξηγεί ο Νίκος Μαγγίνας, οικονομικός αναλυτής της Εθνικής.
«Οι καταθέτες περιμένουν περισσότερα σημάδια σταθεροποίησης. Απαιτούνται δύο με τρεις θετικές εξελίξεις προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητας» εξηγεί καταλήγοντας.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης