Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Καλύφθηκε σε ποσοστό 68,4% ή 53 εκατ η αμκ της Aspis bank - Νέος στρατηγικός μέτοχος το ΤΤ

tags :
Καλύφθηκε σε ποσοστό 68,4% ή 53 εκατ η αμκ της Aspis bank -  Νέος στρατηγικός μέτοχος το ΤΤ
Σε ποσοστό 68,4% που αντιστοιχεί περίπου σε 53 εκατ ευρώ καλύφθηκε η αύξηση κεφαλαίου της Aspis bank αρχικού ύψους 76,8 εκατ ευρώ.
Η εξέλιξη αυτή θεωρείται άκρως σημαντική για μια τράπεζα  όπου χωρίς βασικούς μετόχους να καταφέρνει να καλύπτει ένα αξιόλογο μέρος μιας αύξησης και ειδικά σε μια περίοδο την χειρότερη για το χρηματιστήριο και την οικονομία.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην αύξηση συμμετείχε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το οποίο αποκτά ποσοστό έως 32,9% περίπου.
Σημειώνεται ότι  σήμερα άνοιξε  το βιβλίο ζήτησης  ενώ αύριο Μεγάλη Πέμπτη  συνεδριάζει το ΔΣ της τράπεζας ώστε να διαθέσει τις αδιάθετες μετοχές της αύξησης.
Η διοίκηση Σορώτου κατάφερε εν μέσω μιας πραγματικά πολύ δύσκολης κατάστασης για την τράπεζα καθώς το 54% των μετόχων τέθηκαν εκτός λειτουργίας – ασφαλιστικές Aspis Πρόνοια και Commercial Value – καταφέρνει να υλοποιεί αύξηση κεφαλαίου και παράλληλα η συμφωνία με το ΤΤ που θα αποκτήσει έως και το 32,9% του μετοχικού κεφαλαίου της Aspis bank δημιουργεί νέα δεδομένα για την τράπεζα.

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΤΤ

Στις 23 Μαρτίου 2010 γνωστοποιήθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η συγκέντρωση με την οποία, η επιχείρηση με την επωνυμία "ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" και το διακριτικό τίτλο "ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ" / "TT HELLENIC POSTBANK S.A." σκοπεύει να αποκτήσει ποσοστό μέχρι 32,9% του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης με την επωνυμία "ASPIS BANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" και το διακριτικό τίτλο "ASPIS BANK", ήτοι να αποκτήσει δια της γενικής συνέλευσης τον έλεγχο της επιχείρησης αυτής.
2. Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες των επιχειρήσεων είναι:
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δραστηριοποιείται στον χώρο των παραδοσιακών τραπεζικών εργασιών, με ειδικότερη έμφαση στη λιανική τραπεζική, παρέχοντας σειρά καταθετικών και χορηγητικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένης και της διάθεσης πιστωτικών δελτίων. Σε μικρότερη έκταση δραστηριοποιείται στην αγορά συναλλάγματος, στην παροχή επενδυτικών υπηρεσιών, υπηρεσιών θεματοφυλακής, personal banking, ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, καθώς και στη διάθεση μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων.
Η Aspis Bank δραστηριοποιείται στον ευρύτερο χώρο των τραπεζικών και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και ειδικότερα στην τραπεζική αγορά (λιανική τραπεζική, corporate banking, private banking κλπ.), στην αγορά παροχής επενδυτικών υπηρεσιών (εκτέλεση και λήψη/διαβίβαση εντολών, θεματοφυλακή χρηματοπιστωτικών μέσων), στην αγορά ανάπτυξης & διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων, στην αγορά ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, στην αγορά χρηματοδοτικής μίσθωσης και στην αγορά συναλλάγματος.


Πέτρος Λεωτσάκος
news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης