Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Θωμόπουλος (Πειραιώς): Δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία για ανάπτυξη – Αρχίζουμε επαφές με ιδιώτες επενδυτές

Θωμόπουλος (Πειραιώς): Δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία για ανάπτυξη – Αρχίζουμε επαφές με ιδιώτες επενδυτές
Όπως τόνισε ο κ. Θωμόπουλος η Ελλάδα έχει πλέον πολιτική σταθερότητα, ένα πρόγραμμα ελαφρύτερο από ότι πριν και βγαίνει από την επικίνδυνη περίοδo
Την αναγκαιότητα να μη χαθεί η ευκαιρία για επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη το 2016, υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Άνθιμος Θωμόπουλος, μιλώντας στο Bloomberg, στον απόηχο του εκλογικού αποτελέσματος.
Όπως τόνισε ο κ. Θωμόπουλος η Ελλάδα έχει πλέον πολιτική σταθερότητα, ένα πρόγραμμα ελαφρύτερο από ότι πριν και βγαίνει από την επικίνδυνη περίοδο.
«Οι μέσες προβλέψεις λένε τώρα για αποκατάσταση και ανάπτυξη της χώρας στο β' εξάμηνο του 2016, αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί», τόνισε ο CEO της Πειραιώς.
Σχετικά με τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, ο κ. Θωμόπουλος εκτίμησε ότι το τοπίο θα ξεκαθαρίσει μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.
Από την ερχόμενη εβδομάδα η Τράπεζα Πειραιώς θα αρχίσει τις επαφές με ιδιώτες επενδυτές, υφιστάμενους αλλά και υποψηφίους.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο η ζημιά που προκάλεσαν τα capital controls και η επτάμηνη αστάθεια είναι μέτρια.
Τέλος αρνήθηκε να προβλέψει το ύψος των κεφαλαίων που θα χρειαστεί η Τράπεζα, τονίζοντας ότι είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο.
Αρκέστηκε να πει ότι το ποσό θα είναι «μέτριο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης