Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Watsa: Κάνουμε μακροπρόθεσμες επενδύσεις - Στηρίζουμε το deal Eurobank με Grivalia

Watsa: Κάνουμε μακροπρόθεσμες επενδύσεις - Στηρίζουμε το deal Eurobank με Grivalia
Η συμφωνία της Eurobank με την Grivalia θα καταστήσει την Fairfax του Watsa μέτοχο πλειοψηφίας με 33% μερίδιο επί των μετοχών
Την πλήρη στήριξη του στo deal Eurobank - Grivalia εκφράζει ο Prem Watsa, ο οποίος -μέσω της Fairfax- καθίσταται πλέον μέτοχος πλειοψηφίας με μερίδιο 33% επί των μετοχών.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Watsa, που ίδρυσε την Fairfax Financial το 1985 όπου παραμένει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, υποστηρίζει την συμφωνία αφότου δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι έχει ζημιωθεί με πάνω από 600 εκατ. ευρώ από το 2014.
Από πέρυσι δεν έχει αλλάξει κάτι: Η Eurobank έχει υποχωρήσει κατά 31%, ενώ σημειώνει πτώση και η Grivalia στην οποία κατέχει 51%.
«Τοποθετούμαστε μακροπρόθεσμα» δήλωσε ο Watsa, κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης και προσθέτει «αγοράσαμε μετοχές όταν έγινε η ανακεφαλαιοποίηση και επενδύουμε περαιτέρω μέσω της Grivalia.
Πιστεύουμε πως πρόκειται για μια πολύ καλή τράπεζα».
Παρά τις απώλειες, ο Watsa δήλωσε πως στηρίζει πλήρως τη συγχώνευση και την τιτλοποίηση η οποία στοχεύει στην μείωση του δείκτη των NPEs της Eurobank σχεδόν στο 15% από το 39% προηγουμένως.
Η Eurobank προσπαθεί να βρει μια δική της λύση για τον μεγάλο όγκο μη-εξυπηρετούμενου χρέους, ενώ η Ελλάδα εστιάζει σε μια εθνική προσέγγιση για την επιτάχυνση της πώλησης των NPLs.
Όταν θα ξεπεραστούν τα προβληματικά δάνεια, όπως δήλωσε ο Watsa, «θα προκύψει μια πολύ καλά κεφαλαιοποιημένη τράπεζα σε μια πολύ καλή θέση για να εξυπηρετήσει τους Έλληνες πελάτες καθώς και την ελληνική οικονομία».
Ο Ινδός επενδυτής από το Χαϊντεραμπάντ επένδυσε στην Grivalia το 2013 αφότου επιτυχώς στην ανάκαμψη τραπεζικού τομέα της Ιρλανδίας.
Την επόμενη χρονιά, συμμετείχε επίσης στην ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank, ωστόσο είδε την επένδυση του να εξανεμίζεται το 2015, όταν η Ελλάδα βρέθηκε πολύ κοντά στην έξοδο από την ζώνη του ευρώ.
«Αυτό που πέρασε η Ελλάδα ήταν μια μοναδική κατάσταση.
Όταν μια χώρα υφίσταται πτώση του ΑΕΠ της κατά 25%, είναι εξαιρετικά δύσκολο για οποιαδήποτε τράπεζα να έχει καλή απόδοση.
Πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθεί, χρειάζεται να έρθουν περισσότερα χρήματα.
Αλλά όλα αυτά ανήκουν στην ιστορία», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης