Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Με τίμημα 175 εκατ και 25 εκατ αύξηση κεφαλαίου το deal του CVC για την Vivartia με την MIG – Το enterprise value στα 625 εκατ

Με τίμημα 175 εκατ και 25 εκατ αύξηση κεφαλαίου το deal του CVC για την Vivartia με την MIG – Το enterprise value στα 625 εκατ
Οι προοπτικές της MIG έχουν μεγάλη σημασία, εάν υπάρχουν και ποιες είναι αυτές οι προοπτικές, θα αναλυθούν προσεχώς από το bankingnews
Στα 175 εκατ ευρώ έχει καθοριστεί το τελικό τίμημα που θα καταβάλλει το αμερικανικό fund CVC για την Vivartia την θυγατρική της Marfin Investment Group.
Ωστόσο στο τίμημα αυτό θα πρέπει να συμπεριληφθεί και αύξηση κεφαλαίου περίπου 25-27 εκατ στον κλάδο της εστίασης, οπότε συνολικά προσφέρονται 175 εκατ σε μετρητά και 25-27 εκατ σε αύξηση κεφαλαίου δηλαδή συνολική επένδυση από το αμερικανικό fund περίπου 200 με 202 εκατ ευρώ.
Ωστόσο το enterprise value δηλαδή η επιχειρηματική αξία της Vivartia μαζί με τον μακροπρόθεσμο και βραχυπρόθεσμο δανεισμό που ανέρχεται στα 425 εκατ. ευρώ διαμορφώνεται στα 625 εκατ ευρώ που αυτός είναι ο βασικός δείκτης αποτίμησης της εταιρίας.
Το bankingnews έχει αναφέρει πολλές πτυχές από το deal του CVC με την MIG για την Vivartia.
-Το CVC θα προσφέρει σε μετρητά 175 εκατ και θα υλοποιήσει και 25 εκατ αύξηση κεφαλαίου στην εστίαση.
-Ο Μπάρμπα Στάθης ισχυροποιείται και μάλιστα θα καταστεί ισχυρή εξαγωγική εταιρία σε πλήθος προϊόντων τυποποιημένων και σαλατών.
-Το CVC θα διαπραγματευτεί τα 425 εκατ δάνεια της Vivartia με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρξει μια συμφωνία αναδιάρθρωσης καθώς και ενός μικρού haircut το οποίο τελικώς θα κινηθεί μεταξύ 20% με 25%.
-Το CVC θα διαπραγματευτεί με την Εθνική που έχει χορηγήσει δάνεια 110 εκατ στην Vivartia και την Eurobank 80 εκατ στην Vivartia σύνολο 190 εκατ ώστε να μην πωληθούν – διαδικασία που έχουν ξεκινήσει Εθνική και Eurobank –
Τα δάνεια της Vivartia λόγω της παρουσίας του CVC θα καταστούν πλήρως ενήμερα, οπότε μεταβάλλεται άρδην ο πιστωτικός κίνδυνος για τις τράπεζες, θα ενταχθούν στην κατηγορία των ενήμερων δανείων εξέλιξη σημαντική για τον ισολογισμό των τραπεζών.
-Το bankingnews στις 23/9 ανέλυσε τις πιθανότητες που διαγράφονται στην Marfin Investment Group.
Τις προσεχείς ημέρες θα παρουσιάσει πολύ τεκμηριωμένα όλα τα βασικά σενάρια που εξετάζονται για το μέλλον της MIG ως εταιρία συμμετοχών καθώς μετά την πώληση της Vivartia θα απομείνει μόνο με την Attica Group και την θυγατρική στην Σερβία.
Υπάρχει προοπτική να πωληθούν και αυτές οι εταιρίες σε βάθος μηνών.
Οι προοπτικές της MIG έχουν μεγάλη σημασία, εάν υπάρχουν και ποιες είναι αυτές οι προοπτικές, θα αναλυθούν προσεχώς από το bankingnews.

www.bankingnes.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης