Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σε τι αποσκοπούσε η κίνηση της MIG να απομειώσει την αξία συμμετοχών μειώνοντας τα ίδια κεφάλαια 1,44 δις ευρώ;

tags :
   Σε τι αποσκοπούσε η κίνηση της MIG να απομειώσει την αξία συμμετοχών μειώνοντας τα ίδια κεφάλαια 1,44 δις ευρώ;
Σε μια κίνηση άκρως εξυγιαντική προχώρησε η Marfin Investment Group στο α΄ 6μηνο του 2010 αναπροσαρμόζοντας την αξία στοιχείων ενεργητικού κοινώς μεταβάλλοντας την αξία ορισμένων συμμετοχών με στόχο την καλύτερη λογιστική απεικόνιση....
Σε επίπεδο ομίλου η συνολική επιβάρυνση ήταν 1,444 δις ευρώ και σε επίπεδο μητρικής 1,387 δις ευρώ.
Από τα ποσά αυτά η απομείωση αφορούσε τα 1,196 δις ευρώ και τα υπόλοιπα ζημίες από συνεχιζόμενες και μη συνεχιζόμενες δραστηριότητες.
Τα ίδια κεφάλαια από 4,3 δις ευρώ μειώνονται στα 2,76 δις ευρώ.
Οι απομειώσεις αφορούσαν 698 εκατ ευρώ την Vivartia, 141 εκατ την Attica 51 εκατ την Suncic και 98 εκατ ευρώ από την  RKB από επενδυτικά ακίνητα.
Όσον αφορά τις ζημίες από την Olympic Air προήλθαν τα 272 εκατ ευρώ και 80 εκατ από την Vivartia.
O δανεισμός της MIG σε ενοποιημένη βάση 2,121 δις ευρώ εκ των οποίων 1,5 δις ευρώ μακροπρόθεσμος και 242 εκατ ευρώ αναβαλλόμενος φόρος.
Με βάση την δομή του δανεισμού το 31% προέρχεται από την Vivartia, 16% από την Attica, 9% από το Υγεία και 14% από την RKB επενδυτικά ακίνητα.
Η κίνηση της MIG να προχωρήσει σε αυτή την εξυγιαντική κίνηση ήταν τριπλός
1)Να περάσει το μήνυμα ότι θέλει ένα καθαρό ισολογισμό και εναρμονισμένο με τις πραγματικές αξίες των συμμετοχών.
2)Να ορθολογικοποιήσει τον ισολογισμό είναι προφανές ότι υπήρξαν εταιρίες που αγοράστηκαν πολύ ακριβότερα σε σχέση με την τρέχουσα αξία τους και αυτό πλέον έπρεπε να αποτυπωθεί.
3)Διεθνώς όλες οι ανάλογες εταιρίες με την MIG ακολούθησαν αυτή την στρατηγική, απομειώνοντας σημαντικά στοιχεία του ενεργητικού τους.
Αν αξιολογήσει την κίνηση της MIG στατικά θα μπορεί να βρει αρνητικά, αν την αξιολογήσει δυναμικά θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η κίνηση αυτή ήταν επιβεβλημένη.
Η MIG διαθέτει πολύ ισχυρή ρευστότητα 570 εκατ ευρώ που αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για τον όμιλο σε μια περίοδο τόσο δύσκολη για την πορεία της οικονομίας.
Πάντως οι αναφορές της διοίκησης της MIG ότι ουσιαστικά δεν είναι αισιόδοξη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας αποτελεί μια προφανώς μια όχι θετική εξέλιξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης