Τραπεζικά νέα

Καραβίας (Eurobank): Μείωση NPEs, εξαγορές στο εξωτερικό και αύξηση των χρηματοδοτήσεων

Καραβίας (Eurobank): Μείωση NPEs, εξαγορές στο εξωτερικό και αύξηση των χρηματοδοτήσεων
Καραβίας: Θα συνεχίσουμε την ενίσχυση της παρουσίας μας όχι μόνο οργανικά, αλλά και μέσω εξαγορών αξιοποιώντας κάθε καλή ευκαιρία που θα εμφανιστεί
Σχετικά Άρθρα

Η μείωση των NPEs, η οποία βρίσκεται ήδη σε φάση υλοποίησης, η ενίσχυση της κερδοφορίας, της παρουσίας της στις αγορές που διατηρεί θυγατρικές αλλά και η αυξημένη συμμετοχή της στις δανειοδοτήσεις που θα φέρουν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης αποτελούν τους βασικούς άξονες της στρατηγικής της Eurobank, ανέφερεο ο διεθύνων σύμββουλος της τράπεζας Φωκίων Καραβίας, στη τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές.
Ο κ. Καραβίας σημείωσε πως η Eurobank εντός των επόμενων εβδομάδων θα αιτηθεί για ένταξη στον Ηρακλή 2 με στόχο μέχρι τα τέλη Ιουλίου 2021 να λάβει τις προσφορές για τους mezzanine τίτλους έτσι ώστε μέχρι το τέλος του 2021 να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.
Η τράπεζα είναι «ιδιαίτερα ενεργητική στην χρηματοδότηση επενδύσεων με πιο εμβληματική αυτή του Ελληνικού», ανέφερε ο κ. Καραβίας και τόνισε ότι για τα επόμενα τρία χρόνια η Eurobank θα χρηματοδοτήσει με νέα δάνεια ύψους 2,5 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση επενδυτικά σχέδια που θα προέλοθν μέσα από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.
Αναφερόμενος στις θυγατρικές του εξωτερικού ο κ. Καραβίας τόνισε πως «θα συνεχίσουμε την ενίσχυση της παρουσίας μας όχι μόνο οργανικά, αλλά και μέσω εξαγορών αξιοποιώντας κάθε καλή ευκαιρία που θα εμφανιστεί όπως κάναμε στο παρελθόν στην Βουλγαρία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης