Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Morgan Stanley και ΤΧΣ προκρίνουν νέες προσφορές για το Frontier 6,1 δισ. της Εθνικής - Οι διαφορές μόλις 8 εκατ.

Morgan Stanley και ΤΧΣ προκρίνουν νέες προσφορές για το Frontier 6,1 δισ. της Εθνικής - Οι διαφορές μόλις 8 εκατ.
Όπως έγκαιρα έχει αναφέρει το Bankingnews, οι τρεις από τις τέσσερις προσφορές που υπεβλήθησαν είχαν οριακές διαφορές μεταξύ τους
Σχετικά Άρθρα

Η Morgan Stanley, ως σύμβουλος της Εθνικής Tράπεζας, και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προκρίνουν ως λύση να υποβληθούν νέες προσφορές για την τιτλοποίηση Frontier της Εθνικής, ύψους 6,1 δισεκ. ευρώ.
Όπως έγκαιρα έχει αναφέρει το Bankingnews, οι τρεις από τις τέσσερις προσφορές που υπεβλήθησαν είχαν οριακές διαφορές μεταξύ τους, οι οποίες μεταξύ πρώτου και τρίτου υποψηφίου αγοραστή είναι μόλις 8 εκατ. ευρώ.
Τα τιμήματα κινήθηκαν περίπου στα 160 με 165 εκατ. ευρώ.
Η Morgan Stanley θα αξιολογήσει τις προσφορές των τεσσάρων υποψηφίων πιθανότατα την άλλη Τετάρτη 16 Ιουνίου, ενώ το ΤΧΣ έχει εισηγηθεί να υποβληθούν νέες, βελτιωμένες προσφορές.

Οι «μνηστήρες»

Οι τέσσερις ενδιαφερόμενοι που υπέβαλαν δεσμευτικές προσφορές είναι:
α. Η Intrum, που συνδέεται με την Πειραιώς,
β.Το σχήμα DoValue, Bain Capital και Fortress
γ. Η Cepal με την Davidson - Kempner
δ. H Qualco με την Pimco 

Στα 160-165 εκατ. ευρώ οι προσφορές

Όπως είχε έγκαιρα αποκαλύψει το Bankingnews, πριν από εβδομάδες, τα τιμήματα για την τιτλοποίηση Frontier θα κινηθούν περί τα 165 εκατ. ευρώ.
Η πληροφορία αυτή φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται καθώς οι τρεις από τους τέσσερις μνηστήρες υπέβαλαν προσφορές περί τα 160- 165 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, για την επιλογή του τελικού πλειοδότη δεν θα προσμετρηθεί μόνο το τίμημα, αλλά και άλλες παράμετροι, όπως η συσχέτιση μεταξύ senior 3,2 δισεκ. και mezzanine ομολόγων 500 εκατ. ευρώ.
Επίσης, θα προσμετρηθούν οι δομές της κάθε προσφοράς, οι προμήθειες που δίδονται, αλλά και η ικανότητα κάθε εταιρείας διαχείρισης προβληματικών δανείων να φέρουν έσοδα από την αξιοποίηση των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων της τιτλοποίησης Frontier.
Με βάση σοβαρές ενδείξεις, το πιθανότερο σενάριο είναι η Eθνική Τράπεζα να ζητήσει βελτιωμένες προσφορές από τους υποψηφίους, ωστόσο, όπως δηλώνουν, τα περιθώρια βελτίωσης των τιμημάτων είναι πολύ οριακά και δεν θα ξεπεράσουν τα 5-10 εκατ. επιπλέον από αυτά που έχουν ήδη προσφέρει στην τρέχουσα διαγωνιστική διαδικασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης