Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει θετικά να δοθεί το 10% των μετοχών του ΤΧΣ στους μικροεπενδυτές… την κατάλληλη στιγμή

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει θετικά να δοθεί το 10% των μετοχών του ΤΧΣ στους μικροεπενδυτές… την κατάλληλη στιγμή
Θετική η κυβέρνηση υπό όρους να δοθεί το 10% των μετοχών της Εθνικής σε μικρούς επενδυτές
Σχετικά Άρθρα

Μπορεί η Εθνική Τράπεζα να συμβάλλει στην αναθέρμανση της χρηματιστηριακής αγοράς;
Ναι υπό ποια παράμετρο;
Στο παρελθόν π.χ. το 2006 ή 2007 οι μικρομέτοχοι έλεγχαν το 40% της Εθνικής… τότε το επενδυτικό ενδιαφέρον ήταν ζωηρό και τα hedge funds λιγότερα... όσο περισσότεροι μικροί επενδυτές συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο μιας εταιρίας τόσο μεγαλύτερο το επενδυτικό ενδιαφέρον και η κερδοσκοπία.
Σήμερα οι περισσότεροι επενδυτές είναι hedge funds ή επενδυτές δυνητικοί πωλητές και οι μικρομέτοχοι ελέγχουν μόλις το 10% των μετοχικών κεφαλαίων των τραπεζών.
Κάποια στιγμή στα μέσα του 2022 το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) θα προχωρήσει σε placement του 20% των μετοχών της Εθνικής τράπεζας.
Θα μπορούσαν αυτά τα placement να αποτελέσουν απαρχή αλλαγής της μετοχικής σύνθεσης των ελληνικών τραπεζών… ελληνοποιώντας το σύστημα.
Θα μπορούσε το ΤΧΣ να διαθέσει 10% σε ξένους θεσμικούς και 10% σε μικρομετόχους, ώστε σταδιακά οι μικρομέτοχοι να διαδραματίζουν πιο ενεργό ρόλο στις χρηματιστηριακές ισορροπίες.

Θετική η κυβέρνηση υπό όρους να δοθεί το 10% των μετοχών της Εθνικής σε μικρούς επενδυτές

Κυβερνητικός παράγοντας που μίλησε στο bankingnews ότι «την κατάλληλη στιγμή θα μπορούσε η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει θετικά μέρος των μετοχών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να δοθεί σε μικροεπενδυτές, θα ήταν ένα θετικό μήνυμα, ωστόσο πριν συμβεί αυτό θα πρέπει η κοινωνία να ανακτήσει την εμπιστοσύνη στο ελληνικό χρηματιστήριο»

Εάν η οικονομία ανακάμπτει και λεφτά υπάρχουν όπως διατείνεται η κυβέρνηση της ΝΔ, εάν λεφτά υπάρχουν και οι πολίτες ευημερούν, τότε θα εμφανιστούν και θα αγοράσουν μετοχές της Εθνικής, μιας τράπεζας ορόσημο και σύμβολο στην οικονομία και το τραπεζικό σύστημα.
Το 10% σήμερα της Εθνικής αποτιμάται 235 εκατ ευρώ, άνετα μπορούν να βρεθούν από μικρούς επενδυτές…
Πιστεύουμε ότι και με πολιτικά κριτήρια θα ήταν ένα καλό κίνητρο, η άνοδος της μετοχής της Εθνικής σε βάθος χρόνου, θα δημιουργήσει κοινωνικές ομάδες ικανοποιημένων πολιτών και θα δημιουργήσει την προσδοκία ότι η ανάκαμψη και το χρήμα διαχέεται στην κοινωνία.
Η κυβέρνηση της ΝΔ θα μπορούσε να το αξιοποιήσει πολιτικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης