Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Εθνική: Μειώνει την ονομαστική αξία της μετοχής της από 3 ευρώ σε 1 ευρώ για... τα stock options

Εθνική: Μειώνει την ονομαστική αξία της μετοχής της από 3 ευρώ σε 1 ευρώ για... τα stock options
Εθνική Τράπεζα: Με μειωμένη ονομαστική αξία η μετοχή από την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Με στόχο να δώσει κίνητρα στα βασικά στελέχη της ώστε να εξασκήσουν τα stock options, η Εθνική Τράπεζα αποφάσισε να μειώσει την ονομαστική αξία της μετοχής της από τα 3 ευρώ στο 1 ευρώ, έτσι ώστε να διευκολύνει τη διαδικασία.
Όταν η χρηματιστηριακή τιμή είναι χαμηλότερη της ονομαστικής αξίας (3 ευρώ), αυτό θα λειτουργούσε ουσιαστικά ως αντικίνητρο για την εξάσκηση των stock options.
Οπότε με την μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής, χωρίς μεταβολή του συνολικού αριθμού των κοινών ονομαστικών μετοχών, η Εθνική Τράπεζα δίνει κίνητρα στα στελέχη της για να προχωρήσουν στην εξάσκηση των stock options.

Η ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας

Η «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ», κατόπιν της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της που πραγματοποιήθηκε στις 30/07/2021, κατά την οποία αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας κατά το ποσό του €1.829.430.306, με μείωση της ονομαστικής αξίας εκάστης κοινής ονομαστικής μετοχής από €3,00 σε €1,00 (χωρίς μεταβολή του συνολικού αριθμού των κοινών ονομαστικών μετοχών), με σκοπό το συμψηφισμό ισόποσων σωρευμένων λογιστικών ζημιών προηγούμενων χρήσεων, σύμφωνα με όσα αναλυτικά περιγράφονται και στα Σχέδια Αποφάσεων/Σχόλια Διοικητικού Συμβουλίου επί του συγκεκριμένου θέματος (θέμα 2ο ) της ημερήσιας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης της 30.07.2021, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι:
To Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενέκρινε, σύμφωνα και με τη σχετική απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, την τροποποίηση του σχετικού άρθρου (άρθρο 4) του Καταστατικού της Τράπεζας, η οποία καταχωρήθηκε την ίδια μέρα (26η .10.2021) στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο.
Μετά την ως άνω μείωση, το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας ανέρχεται στο ποσό των €914.715.153,00 διαιρούμενο σε 914.715.153 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας €1,00 η κάθε μία.
Η Επιτροπή Εταιρικών Πράξεων του X.A. ενημερώθηκε για τη μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της Τράπεζας κατά τη συνεδρίασή της στις 18.11.2021.
Κατόπιν των ανωτέρω, η Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 ορίζεται ως η ημερομηνία μεταβολής της ονομαστικής αξίας της μετοχής της Τράπεζας σε €1,00.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης