Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Νέες εξελίξεις: Χωρίς αναβάθμιση από S&P 22/4 – O Μαρινάκης πουλάει το 6% της ΤΕΡΝΑ… ζημιές 600 εκατ στην Attica bank και μια θεαματική έκπληξη

Νέες εξελίξεις: Χωρίς αναβάθμιση από S&P 22/4 – O Μαρινάκης πουλάει το 6% της ΤΕΡΝΑ… ζημιές 600 εκατ στην Attica bank και μια θεαματική έκπληξη
Προς πώληση το 20% της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, 14% από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και 6% της Atale του Μαρινάκη

Θα επικεντρωθούμε σε 4 σημαντικές ειδήσεις που θα λάβουν χώρα λίαν συντόμως στο τραπεζικό σύστημα και στο ελληνικό επιχειρείν.
Παρά την κρίση στην Ουκρανία, παρά την ενεργειακή και οικονομική κρίση παρά τον πληθωρισμό, στις τράπεζες και στις επιχειρήσεις σημειώνονται ενδιαφέρουσες εξελίξεις….

Η Standard and Poor’s στις 22 Απριλίου δεν θα αναβαθμίσει την ελληνική οικονομία

Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s στις 22 Απριλίου 2022 δεν θα αναβαθμίσει την ελληνική οικονομία.
Η Standard and Poor’s αξιολογεί την Ελλάδα στην κλίμακα ΒΒ με θετικές προοπτικές.
Με εξαίρεση την βαθμολογία της DBRS στην κλίμακα ΒΒ High που είναι και η υψηλότερη βαθμολογία της Ελλάδος και της Moody’s σε Ba3 με σταθερές προοπτικές που είναι η χαμηλότερη βαθμολογία… η μέση κλίμακα αξιολόγησης της Ελλάδος είναι ΒΒ με θετικές προοπτικές.
Δεν αναμένεται η Standard and Poor’s να αλλάξει την βαθμολογία της Ελλάδος καθώς η διεθνής κρίση, η αύξηση του κόστους δανεισμού – το 10ετές ελληνικό ομόλογο έχει απόδοση 2,65% - λειτουργούν κατά μιας αναβάθμισης.
Η επόμενη αξιολόγηση από την Standard and Poor’s είναι προγραμματισμένη για τις 21 Οκτωβρίου 2022.

Προς πώληση το 20% της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, 14% από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και 6% της Atale του Μαρινάκη

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ εξετάζει να πουλήσει το 14% της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής ενώ φαίνεται πλέον πιθανό να πουλήσει και ο Βαγγέλης Μαρινάκης το 6% που κατέχει στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή δηλαδή συνολικά 20% ή ποσοστό 20% με 21%.
Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατέχει το 37,30% της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, ο Γιώργος Περιστέρης το 11,06%, η Atale το 5,98% είναι εταιρία συμφερόντων Μαρινάκη.
Πουλώντας το 20% ή 21% της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής η μεν ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα λάβει 300 εκατ ευρώ περίπου και ο Μαρινάκης 120 εκατ ευρώ αποκομίζει μια σημαντική χρηματιστηριακή υπεραξία.
Με τα 300 εκατ η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα μειώσει τον τραπεζικό δανεισμό.
Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ εφόσον υλοποιήσει αυτό τον σχεδιασμό θα κατέχει το 22% της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής και μαζί με το 11% του Περιστέρη θα ελέγχουν την καταστατική μειοψηφία.

Η Άσκηση Δέουσας Επιμέλειας της Attica bank καταλήγει σε δύο συμπεράσματα…

Η Άσκηση δέουσας επιμέλειας της Attica bank καταλήγει σε δύο συμπεράσματα.
Με την άσκηση αυτή πραγματοποιήθηκε μια διεξοδική έρευνα για την οικονομική κατάσταση της Attica bank και την κεφαλαιακής της επάρκεια.
Με βάση ενδείξεις ως προς το σκέλος του υφιστάμενου ισολογισμού οι ζημίες που προκύπτουν είναι μικρές και δείχνουν ότι εκτός τιτλοποιήσεων η Attica bank έχει καθαρίσει, έχει εξυγιανθεί.
Όμως η Άσκηση δέουσας επιμέλειας της Attica bank έλεγξε και τις τιτλοποιήσεις της τράπεζας όπου εκεί φαίνεται ότι η δυνητική ζημία μπορεί να φθάσει τα 550 με 620 εκατ ευρώ ή για να είμαστε ακριβείς έως 600 εκατ ευρώ γιατί μπορεί τα δεδομένα να μεταβληθούν. 
Πρακτικά θα απαιτηθούν πολύ σημαντικά νέα κεφάλαια τα οποία θα επενδύσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας…
Δεν εκτιμούμε ότι το Ellington θα θελήσει να επενδύσει στην προσεχή νέα ανακεφαλαιοποίηση που θα ενεργοποιήσει και το DTC την αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση.

Έρχεται μια μεγάλη έκπληξη…

Λίαν συντόμως έρχεται μια πολύ μεγάλη έκπληξη με επίκεντρο στο ελληνικό επιχειρείν που θα συγκλονίσει.
Για να είμαστε ακριβείς… θα υπάρξουν δύο εκπλήξεις που αφορούν συγκεκριμένο επιχειρηματικό κέντρο.
Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και άκρως ενδιαφέρουσες…
Γράφουμε - δυστυχώς - πολύ λιγότερα από αυτά που γνωρίζουμε, γνωρίζουμε πολύ περισσότερα αλλά δεσμευόμαστε… τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης