Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

To family office Mουνδρέα συμμετείχε την χρηματοδότηση της Natech (Πειραιώς) - Μάχη Μυστακίδη - Μουνδρέα για Aegean Baltic Bank

To family office Mουνδρέα συμμετείχε την χρηματοδότηση της Natech (Πειραιώς)  - Μάχη Μυστακίδη - Μουνδρέα για Aegean Baltic Bank
Η Τράπεζα Πειραιώς είχε ήδη ανακοινώσει από τον Απρίλιο του 2022 την έναρξη μιας νέας αυτόνομης και αποκλειστικά ψηφιακής τράπεζας για πελάτες σε Ελλάδα και Ευρώπη
Σχετικά Άρθρα
Δυο 24ώρα πριν λήξει η προθεσμία για την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών για το 55% των μετοχών της Aegean baltic bank, και ο ένας διεκδικητής το εφοπλιστικό σχήμα (Μουνδρέας) απέκτησε συμμετοχή στην... Natech, η οποία πρόκειται να αναπτύξει την ψηφιακή τράπεζα της Τράπεζας Πειραιώς.
Ενω λοιπόν στις 15 Μαρτίου αναμένονται οι δεσμευτικές προσφορές από το επενδυτικό σχήμα του επιχειρηματία κ. Τ. Μυστακίδη – ο οποίος εμφανίζει και το προβάδισμα – ο δεύτερος διεκδικητής αποφάσισε την συμμετοχή στην Natech μέσω μετατρέψιμου ομολόγου, ύψους 10 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε επισήμως το family office του Γ. Μουνδρέα συμμετείχε στο νέο γύρο χρηματοδότησης της Natech, της εταιρείας η οποία πρόκειται να αναπτύξει την ψηφιακή τράπεζα της Τράπεζας Πειραιώς. Στο ομόλογο μάλιστα συμμετείχε και το Orasis Fund, καλύπτοντας το 50% της χρηματοδότησης, αλλά και η Codrus capital και υφιστάμενοι μέτοχοι.
Η Τράπεζα Πειραιώς είχε ήδη ανακοινώσει από τον Απρίλιο του 2022 την έναρξη μιας νέας αυτόνομης και αποκλειστικά ψηφιακής τράπεζας για πελάτες σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Το εν λόγω εγχείρημα θα δώσει τη δυνατότητα στη Natech να προσφέρει υπηρεσίες και προϊόντα banking as a serviseσε χρηματοοικονομικά ιδρύματα σε όλη την Ευρώπη.

Στις 15 Μαρτίου οι δεσμευτικές προσφορές

Yπενθυμίζεται ότι στις 15 Μαρτίου αναμένεται να υποβληθούν πρός την Axia ventures οι δεσμευτικές προσφορές των τριών σχημάτων για το 55% των μετοχών.
Σύμφωνα με πηγές, ο επιχειρηματίας κ. Α. Μυστακίδης έχει υποβάλλει προσφορά με τίμημα 1,1 φορές την λογιστική αξία και εδω και αρκετό διάστημα σε συνεργασία με τον εφοπλιστή Άλεξ Τομάζο είχε επικοινωνήσει με τον ιδρυτή της τράπεζας Θ. Αφθονίδη, αλλά και σε επαφές με την Τράπεζα της Ελλάδος.
Αντίθετα, τα άλλα δυo funds, εκ των οποίων το ένα με επικεφαλής τον κ. Ν. Μουνδρέα επιχείρησαν να συνενώσουν εφοπλιστικά κεφάλαια.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες μετά την πώληση οι κ. κ. Τσάκος, Αφθονίδης θα κατέχουν λιγότερο από 20% (ο κ. Κούστας πωλεί όλη την συμμετοχή του 24%), ενω ο νέος αγοραστής – εκτός απροόπτου ο κ. Μυστακίδης – θα φθάσει το 67% των μετοχών μέσω νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.
Εν τω μεταξύ, ο εφοπλιστής κ. Μ. Ηλιόπουλος όπως είχε αποκαλύψει το bankingnews, είχε υπογράψει προσύμφωνο για την αγορά του 7% των μετοχών απο τα fund Οrasis - Serengeti – Chenavari ( ποσοστό εκτός του διαγωνισμού ) εφόσον δεν ασκηθεί το δικαίωμα προτίμησης απο τους Ν. Τσάκο, Γ. Κούστα και Θ. Αφθονίδη.
Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, μέχρι χθες το απόγευμα δεν είχε εκδηλωθεί γραπτό αίτημα για την εξάσκηση των δικαιωμάτων.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης