TV or not TV

ΝΒΑ: Η τηλεθέαση του Λέικερς-Ουόριορς ξεπέρασε κάθε προσδοκία και το play-in έστειλε... μήνυμα (video)

ΝΒΑ: Η τηλεθέαση του Λέικερς-Ουόριορς ξεπέρασε κάθε προσδοκία και το play-in έστειλε... μήνυμα (video)
Το νέο format του NBA και οι αγώνες του play-in φαίνεται πως ήρθαν για να μείνουν.
Σχετικά Άρθρα
Πριν την έναρξη των περσινών play offs του NBA δεν είχε μπει στις ζωές μας ακόμη οι αγώνες του play-in, όπου συμμετέχουν οι ομάδες από κάθε περιφέρεια που τερμάτισαν στην κανονική διάρκεια από την 7η μέχρι την 10η θέση και δίνουν την «μάχη» τους για τα τελευταία δύο εισιτήρια.

Κατά το παρελθόν και στις περισσότερες περιπτώσεις στον αθλητισμό, όταν ψηφίζεται κάτι καινούργιο και άγνωστο προς τον κόσμο η πρώτη αντίδραση που δημιουργείται αυτομάτως είναι... γκρίνια. Αυτό συμβαίνει και με την νέο εγχείρημα του play-in, όπου αποφάσισαν οι υπεύθυνοι του ΝΒΑ να το εφαρμόσουν στην πράξη από την αγωνιστική περίοδο 2019/2020.

gol_1.jpg

Το παράδοξο είναι ότι οι «φωνές» και οι αντιδράσεις δεν ήταν μόνο από την πλευρά του κοινού αλλά και από τους ίδιους τους παίκτες, με τον Λεμπρόν Τζέιμς να τα βάζει με το play-in μέσω twitter πρόσφατα και να χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα: «Όποιος σκέφτηκε αυτή την μ@@α πρέπει να απολυθεί».

Καθήλωσε τους τηλεθεατές το Λέικερς-Ουόριορς

Έμελλε η μοίρα να οδηγήσει δύο από τις πιο δημοφιλείς ομάδες του ΝΒΑ, τους Λος Άντζελες Λέικερς και τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, σε μονομαχία για ένα εισιτήριο για τα play offs. Η παρουσία των Λεμπρόν Τζέιμς και Στεφ Κάρι στο ίδιο παρκέ προκαλούσε ενδιαφέρον και έντονη ανυπομονησία στους τηλεθεατές αλλά και σε εκείνους που δεν είχαν την δυνατότητα να βρεθούν στις κερκίδες του γηπέδου λόγω των περιορισμών.

lebr.jpg

Η καλύτερη απόδειξη στην τηλεόραση για το εάν ένα «προϊόν» είναι ελκυστικό ή όχι, είναι τα νούμερα της τηλεθέασης. Με βάση αυτό το κομμάτι οι ιθύνοντας του ΝΒΑ μπορούν να... τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση, καθώς στήθηκαν μπροστά στις οθόνες τους εκατομμύρια Αμερικανοί.

Για την ακρίβεια ο αγώνας και η νίκη της «παρέας» των Λεμπρόν Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις «καλύφθηκε» από το ESPN. Σύμφωνα με τις μετρήσεις της τηλεθέασης, η αναμέτρηση είχε σταθερά καθ΄ όλη την διάρκεια 5.618.000 τηλεθεατές, ενώ στα τελευταία λεπτά έφτασε μέχρι και τους 6.149.000. Ουσιαστικά ξεπέρασε τους τελικούς της Δύσης το 2019 ανάμεσα στους «πολεμιστές» και τους Πόρτλαντ Μπλέιζερς.



Παράλληλα τα νούμερα αυτά τοποθέτησαν τον αγώνα στην δεύτερη θέση της λίστας με την μεγαλύτερη τηλεθέαση την φετινή σεζόν, πίσω μόνο από την αναμέτρηση των Λέικερς με τους Ντάλας Μάβερικς τα Χριστούγεννα. Συγκριτικά με πέρυσι την ίδια περίοδο στο play-in, η διαφορά είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή, καθώς παρατηρήθηκε αύξηση 190% από τον αντίστοιχο αγώνα το 2020, ανάμεσα στους Πόρτλαντ Μπλέιζερς και Μέμφις Γκρίζλις.

Ηχηρό μήνυμα στον Ντόναλντ Τραμπ

Η περσινή αγωνιστική περίοδος ήταν ιδιαίτερη και διεξήχθη υπό διαφορετικές συνθήκες, λόγω της πανδημίας αλλά και της αστυνομικής δολοφονίας του Τζόρτζ Φλόιντ. Από τη μία τα αυξανόμενα κρούσματα οδήγησαν στην ανάγκη της δημιουργίας μίας «φούσκας» στο Ορλάντο για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Από την άλλη είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις η αψιμαχία ανάμεσα στους παίκτες του ΝΒΑ και τον Ντόναλντ Τραμπ, με όλες τις ομάδες να στηρίζουν φανερά το κίνημα του "Black Lives Matter".

lebron.jpg

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του τότε «πλανητάρχη» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κόσμος έχει βαρεθεί να βλέπει το βαθιά πολιτικοποιημένο ΝΒΑ. Η τηλεθέαση έχει πέσει πολύ και δεν πρόκειται να επιστρέψει. Ελπίζω το Αmerican Football και το μπέιζμπολ να το παρακολουθούν και να μαθαίνουν, γιατί το ίδιο θα συμβεί σε αυτά. Σταθείτε όρθιοι για τη χώρα και τη σημαία».

δαωισ.jpg

Μετά τις «τρικυμίες» και τα γεγονότα που προκαλούσαν μειωμένο ενδιαφέρον και σταδιακή αποκοπή του κόσμου από το ΝΒΑ, φαίνεται πλέον ότι το play-in εμφανίστηκε την κατάλληλη στιγμή για να αποτελέσουν το «σωσίβιο» και το ιδανικό «ορεκτικό» πριν την έναρξη των play offs.

Νίκος Τσώτας

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης