TV or not TV

Ολυμπιακός: Κλείνει με Novasport & σπάει την κεντρική διαχείριση της ΕΡΤ για τη Basket League!

Ολυμπιακός: Κλείνει με Novasport & σπάει την κεντρική διαχείριση της ΕΡΤ για τη Basket League!
Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην Α1 όχι όμως και στην κεντρική διαχείριση του πρωταθλήματος όσον αφορά στα τηλεοπτικά δικαιώματα αφού βρίσκεται μια ανάσα από τη συμφωνία με τα κανάλια της Novasports. Ύστατη προσπάθεια ΕΡΤ σήμερα να αλλάξει τα δεδομένα.

Οι ερυθρόλευκοι σύμφωνα με πληροφορίες του BN Sports βρίσκονται μια ανάσα από το να συμφωνήσουν με το συνδρομητικό κανάλι Novasports προκειμένου να μεταδίδει τους εντός έδρας αγώνες τους για τη Basket League που θα ξεκινήσει στις 2 Οκτωβρίου. Μία κίνηση που ουσιαστικά θα «τινάξει στον αέρα» την κεντρική διαχείριση που από πέρυσι είχε υπογράψει ο ΕΣΑΚΕ με την δημόσια τηλεόραση ΕΡΤ με προοπτική μάλιστα, τότε, και της συμμετοχής του Ολυμπιακού από το φετινό πρωτάθλημα.

Η συμφωνία που είχε κάνει ο ΕΣΑΚΕ με την ΕΡΤ προέβλεπε ενδεχόμενη επιστροφή του Ολυμπιακού στην Α1 που θα απέφερε μάλιστα περισσότερα χρήματα σε όλες τις ομάδες λόγω του μεγαλύτερου ενδιαφέροντος που θα αποκτούσε το πρωτάθλημα.

Όμως ο Ολυμπιακός εννοείται πως δεν είχε δώσει τη «συγκατάθεσή» του για μία τέτοια συμφωνία που έγινε ερήμην του & με την προϋπόθεση ότι θα ήθελε να «μπει» στο πακέτο της κεντρικής διαχείρισης και από την άλλη έχει το ελεύθερο να αναζητήσει την καλύτερη δυνατή οικονομική συμφωνία για το ταμείο του. Κάτι που είναι έτοιμο να συμβεί με την επικείμενη συμφωνία του με τη νέα διοίκηση των καναλιών Novasports η οποία μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες του BN Sports θα είναι για 2 χρόνια με οψιόν ανανέωσης και για 3ο χρόνο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις εδώ και δύο εβδομάδες και όπως διέρρευσε η συμφωνία είναι πολύ πιθανό να οριστικοποιηθεί, ίσως και εντός των προσεχών ημερών αφού όμως πρώτα η πλευρά του Ολυμπιακού έχει μία τελευταία συζήτηση με την ΕΡΤ η οποία μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του BN Sports θα πραγματοποιηθεί σήμερα σε μία ύστατη προσπάθεια της δημόσιας τηλεόρασης να αλλάξει τα μέχρι αυτή τη στιγμή εις βάρος της δεδομένα.

Η παραπάνω κίνηση του Ολυμπιακού (που ήδη προ εβδομάδας παραχώρησε τα δικαιώματα του δικού του τουρνουά με Μονακό, Λαύριο και Περιστέρι στη Nova) αν τελικά πάρει επίσημη μορφή θα αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα της συμφωνίας του ΕΣΑΚΕ με την ΕΡΤ όσον αφορά την τρέχουσα σεζόν αφού «απουσία» των ερυθρόλευκων από την κεντρική διαχείριση θα «γυρίσει» τις υπόλοιπες 12 ομάδες στο καθεστώς της σεζόν 2020-21.

Γιάννης Ψαράκης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης