Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Τράπεζα Κύπρου: Ανακοινώνονται αύριο οι υποψηφιότητες για το Δ.Σ. - Αναμένεται να ξεπεράσουν τις 15 - Έντονη η παρουσία των Ρώσων – Στις 10/09 η γενική συνέλευση

tags :
Τράπεζα Κύπρου: Ανακοινώνονται αύριο οι υποψηφιότητες για το Δ.Σ. - Αναμένεται να ξεπεράσουν τις 15 -  Έντονη η παρουσία των Ρώσων – Στις 10/09 η γενική συνέλευση
Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία για την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας Κύπρου.
Ήδη έχουν υποβληθεί δέκα υποψηφιότητες, ενώ σήμερα αναμένεται να κατατεθούν άλλες πέντε, με την έντονη παρουσία των Ρώσων, να αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό.  Ο κατάλογος των υποψηφίων, αναμένεται να μεγαλώσει και άλλο, καθώς αύριο 5 Σεπτεμβρίου, λήγει η προθεσμία.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να περάσουν το τεστ καταλληλότητας και ικανότητας της Κεντρικής Τράπεζας και κάποιοι από αυτούς θα πρέπει να πληρούν το κριτήριο της ανεξαρτησίας, όπως μεταδίδουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης. Ήδη έχει πραγματοποιηθεί προκαταρκτικός έλεγχος σε έξι υποψήφιους, εκ των οποίων οι δύο απέτυχαν.
Οι υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν αύριο Τετάρτη, ενόψει της συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου.
Στον κατάλογο ονομάτων αναμένεται να περιλαμβάνονται μέλη του συνδέσμου των καταθετών της Λαϊκής. Ο σύνδεσμος είχε προτείνει επίσης άτομο από τον ασφαλιστικό τομέα και ένα έλληνα επιχειρηματία.
Στις υποψηφιότητες που τέθηκαν περιλαμβάνονται και ονόματα μελών του μεταβατικού ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου.
Με βάση το καταστατικό της Τράπεζας το ΔΣ μπορεί να αποτελείται από 10 μέχρι 18 άτομα. Αν και οι αρχικές σκέψεις ήταν να περιοριστεί το μέγεθος στα 13 άτομα, ο αριθμός ενδέχεται να μεγαλώσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης