Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ποια είναι η Beatrice Weder di Mauro και γιατί της χρωστάει ένα... μπουκάλι σαμπάνια ο Nouriel Roubini; Γιατί εκείνος έχασε το στοίχημα, ενός εκείνη κέρδισε! Ποιο ήταν αυτό; Αν θα παραμείνει ή όχι η Ελλάδα στο ευρώ...

Ποια είναι η Beatrice Weder di Mauro και γιατί της χρωστάει ένα... μπουκάλι σαμπάνια ο Nouriel Roubini; Γιατί εκείνος έχασε το στοίχημα, ενός εκείνη κέρδισε! Ποιο ήταν αυτό; Αν θα παραμείνει ή όχι η Ελλάδα στο ευρώ...
Σας λέει κάτι το όνομα Beatrice Weder di Mauro; Όχι; Κι όμως είναι η οικονομολόγος εκείνη που κέρδισε το στοίχημα του 2012! Ποιο ήταν αυτό; Αν η Ελλάδα θα παραμείνει ή όχι στο ευρώ!
Η Beatrice Weder di Mauro στοιχημάτισε πως η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη κερδίζοντας το στοίχημα από τον Nouriel Roubini που θεωρούσε βέβαιη μια ελληνική έξοδο από το ευρώ! Η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ και τελικά ο Roubini αποδείχθηκε ο μεγάλος ηττημένος της συγκεκριμένης μονομαχίας! Τι πρέπει να γίνει τώρα;
O Roubini πρέπει να συναντηθεί με την Beatrice Weder di Mauro και να την κεράσει την σαμπάνια που της χρωστάει!
Η 48χρονη Beatrice Weder di Mauro με καταγωγή από την Ελβετία είναι η πρώτη γυναίκα που έλαβε το νευραλγικό πόστο του οικονομικού συμβούλου της γερμανικής κυβέρνησης! Πρόκειται δηλαδή για... μια Σοφή ανάμεσα στους Σοφούς της Γερμανίας. Στο πόστο αυτό βρέθηκε από το 2004 μέχρι και πέρυσι, το 2012. Εκτός όμως από την παροχή συμβουλών στις κυβερνήσεις κατέχει επίσης καίριες θέσεις στα ΔΣ των UBS και Roche Holding, αλλά και έδρα στο Πανεπιστήμιο Mainz στη Γερμανία.
"Εάν θέλεις να κατανοήσεις τη φιλοσοφία μιας χώρας, τότε πρέπει να σπουδάσεις οικονομικά!" είναι το μότο της. Να σημειωθεί εδώ ότι η Beatrice Weder di Mauro βρέθηκε και στους κόλπους του ΔΝΤ στη δεκαετία του 1990.
Να σημειωθεί ότι η Beatrice είναι παντρεμένη με τον Filippo di Mauro, έναν εκ των βασικών οικονομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η Beatrice Weder di Mauro δήλωσε τον Ιανουάριο του 2012: Η Ελλάδα δεν θα αποχωρήσει από το ευρώ φέτος!
"Της οφείλω ένα μπουκάλι σαμπάνια! Εκείνη κέρδισε, ενώ εγώ έχασα. Η Ελλάδα δεν έχει φύγει από το ευρώ", δήλωσε ο Roubini, επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη του συγκεκριμένου στοιχήματος!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης