Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ξ. Αυλωνίτης (Αντιπρόεδρος ΕΚ): Θα παραμείνει κλειστό το χρηματιστήριο – Την άλλη εβδομάδα η εκκαθάριση

Ξ. Αυλωνίτης (Αντιπρόεδρος ΕΚ): Θα παραμείνει κλειστό το χρηματιστήριο  – Την άλλη εβδομάδα η εκκαθάριση
Κρίσιμες ώρες (και) για την εποπτική αρχή, συνεδριάζει το πρωί της Δευτέρας, ενώ η εκκαθάριση συναλλαγών των συνεδριάσεων Πέμπτης και Παρασκευής θα γίνει στις 7 Ιουλίου
«Οι στιγμές είναι δύσκολες για όλους, απαιτείται προσοχή και νηφαλιότητα όσο γίνεται, ενώ η εποπτική αρχή παρακολουθεί τις εξελίξεις με στόχο να συνδράμει – κατά το μέτρο των καθηκόντων της – σε ότι χρειαστεί για την επαναλειτουργία της αγοράς».
Αυτά δηλώνει στο bankingnews.gr ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς εκφράζοντας την εύλογη ανησυχία του για τις τελευταίες εξελίξεις που είναι σχεδόν… πρωτόγνωρες, τουλάχιστον για τα τελευταία αρκετά χρόνια.
Όπως τονίζει ο κ. Αυλωνίτης, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα συνεδριάσει το πρωί της Δευτέρας πριν το υποτιθέμενο άνοιγμα της αγοράς, δηλαδή γύρω στις 09:30 για να «κρίνει» και να ζυγίσει τις τελευταίες εξελίξεις και να οριοθετήσει τις επόμενες κινήσεις της εποπτικής αρχής.
Οι δυνατότητες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ασφαλώς και είναι περιορισμένες μιας και θα μείνουν κλειστές οι τράπεζες, άρα δε θα γίνει και η συνεδρίαση του χρηματιστηρίου.
Όμως, η εποπτική αρχή θα παραμείνει σε επιφυλακή για όλα τα ενδεχόμενα καθώς οι εξελίξεις τρέχουν.
Η εκκαθάριση των συναλλαγών των συνεδριάσεων Πέμπτης και Παρασκευής, 25 και 26 Ιουνίου αντίστοιχα, θα γίνει αφού ανοίξουν οι τράπεζες, δηλαδή από την άλλη Τρίτη 7 Ιουλίου και μετά.
Με κλειστές τράπεζες ασφαλώς και δεν υπάρχει δυνατότητα να εκκαθαριστούν συναλλαγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης