Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ποιες είναι πιο κοντά οι 1250-1300 μονάδες, οι 850 μονάδες ή οι 1800 μονάδες για το ΧΑ;

 Ποιες είναι πιο κοντά οι 1250-1300 μονάδες, οι 850 μονάδες ή οι 1800 μονάδες για το ΧΑ;
Το τελευταίο χρονικό διάστημα πληθαίνουν οι εκτιμήσεις για την πορεία του ΧΑ, πως θα κινηθεί ο γενικός δείκτης και από ποιους παράγοντες θα επηρεαστεί.
Η θέση του www.bankingnews.gr η οποία έχει ουκ ολίγες φορές αναφερθεί σταθερά τους τελευταίους μήνες είναι ότι ο πολύμηνος διορθωτικός κύκλος θα ολοκληρωθεί στις 1250 με 1300 μονάδες.
Όμως συνομιλώντας με στελέχη ξένων τραπεζών για πρώτη φορά με μεγαλύτερη πειστικότητα ακούσαμε την ερμηνεία των 850 μονάδων για το ΧΑ.
Ταυτόχρονα στέλεχος μεγάλης χρηματιστηριακής που ανήκει σε τράπεζα με ιδιαίτερη επιμονή μας τόνισε δεν ξέρω που θα είναι ο πάτος που θα ολοκληρωθεί η διόρθωση στο ΧΑ αλλά στο τέλος τις 1800 μονάδες θα τις ξαναδούμε.
Αντικρουόμενες εκτιμήσεις που προφανώς αν μείνουμε μέχρι εδώ δεν θα σας κάνουν σοφότερους καθώς δεν απαντούν στο καίριο ερώτημα τι μπορεί να συμβεί.
Οι 1250 με 1300 μονάδες παρατηρούμε ότι περισσότεροι πλέον τις υιοθετούν σε σχέση με το παρελθόν.
Τις 850 μονάδες τις ακούμε αλλού ούτε τις αποδεχόμαστε ούτε μπορούμε να τις τεκμηριώσουμε. Κυκλοφορεί ως φήμη αλλά από εκεί και πέρα τίποτε άλλο καμία τεκμηρίωση.
Πρέπει να συμβούν όλα τα αρνητικά μαζί ώστε να δούμε στο ΧΑ τις 850 μονάδες.
Ορισμένοι ξένοι το πιστεύουν και από ότι έχουμε πληροφορηθεί δεν είναι short είναι long και ανησυχούν μήπως συμβεί καθώς θα πιεστούν οι θέσεις τους.
Πάμε στον έλληνα χρηματιστή ο οποίος πιστεύει ότι η αγορά θα ανακάμψει στις 1800 μονάδες χωρίς να μας αναφέρει πότε χρονικά θα μπορούσε να συμβεί αυτό.
Την καλύτερη απάντηση όμως τι έδωσε στέλεχος της Morgan Stanley ο οποίος δήλωσε ότι το ΧΑ όπως και τα περιφερειακά χρηματιστήρια θα πάνε εκεί που θα αποφασίσουν οι ξένοι.
Υπάρχει μια θεωρία την οποία δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε και γι αυτό παραμένει θεωρία.
Οι ξένοι οι κυνηγοί του πλούτου, του εύκολου χρήματος θέλουν το χρηματιστήριο χαμηλότερα ώστε κάποια στιγμή της μεγάλης απογοήτευσης να τοποθετηθούν μαζικά και να εκτινάξουν την αγορά.
Πολλές οι απόψεις και όπως κατανοούμε,   το ΧΑ θα κινηθεί εξαρτώμενο από εξωτερικούς παράγοντες, από εσωτερικούς παράγοντες και βεβαίως από ψυχολογία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης