Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Τα τρία χαρτιά που πόνταραν οι εγχώριοι θεσμικοί στο δεύτερο τρίμηνο του 2021 με την Πειραιώς στο επίκεντρο

Τα τρία χαρτιά που πόνταραν οι εγχώριοι θεσμικοί στο δεύτερο τρίμηνο του 2021 με την Πειραιώς στο επίκεντρο
Είναι οι μόνες συναλλαγές που ξεχωρίζουν μεταξύ όλων των κινήσεων των θεσμικών στο ΧΑ
Σχετικά Άρθρα

Τρεις μετοχές τράβηξαν τα βλέμματα των εγχώριων θεσμικών και πόνταρα όπως φαίνεται από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το BN σε αυτές.
Είναι οι μόνες συναλλαγές που ξεχωρίζουν μεταξύ όλων των μετοχών του ΧΑ.
Η πρώτη επιλογή φαίνεται πως ήταν η Τράπεζα Πειραιώς.

Η αύξηση κεφαλαίου στα 1,15 ευρώ φαίνεται πως μαγνήτισε τους διαχειριστές των αμοιβαίων κεφαλαίων και τοποθετήθηκαν με περισσότερες από 30 εκατ. μετοχές.
Μία επιλογή που μέχρι σήμερα τους δίνει υπεραξία αφού η μετοχή διαπραγματεύεται πάνω από την τιμή της αύξησης και από τότε που μπήκαν οι νέες μετοχές δεν υποχώρησε προς την τιμή.
Βέβαια όσα αμοιβαία κεφάλαια είχαν μετοχές της Πειραιώς από τα τέλη του 2020 καταγράφουν μεγάλες απώλειες, επομένως οι τοποθετήσεις έως ένα βαθμό θα μπορούσαν να εκληφθούν και ως προσπάθεια μείωσης της ζημίας.
Από την άλλη το placement που έκανε η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ είχε αγορές σημαντικές από εγχώριους θεσμικούς.

Υπενθυμίζεται πως η διάθεση του 6,6% της εισηγμένης από τη Viohalco ή 25 εκατ. μετοχές έγινε προς το τέλος Απριλίου έγινε στην τιμή των 2 ευρώ.
Σήμερα η μετοχή βρίσκεται σημαντικά χαμηλότερα και δεν δείχνει στο ταμπλό την καλή συμπεριφορά που είχε πριν την πώληση των μετοχών.
Φαίνεται πως οι εγχώριοι θεσμικοί αγόρασαν μετοχές όσο το ύψος του placement, που σημαίνει πως μέσα στο τρίμηνο αγόρασαν και μέσα από την αγορά.
Τέλος η μετοχή που συμπληρώνει την τριάδα είναι η Άβαξ, όπου οι εγχώριοι θεσμικοί αγόρασαν περισσότερα από 2,5 εκατ. μετοχές σε ένα τρίμηνο.
Οι θέσεις τους μέχρι τότε στη μετοχή ήταν ελάχιστες.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως μέσα στο πρώτο τρίμηνο και συγκεκριμένα την 1η Ιουνίου η μετοχή είχε κάνει μία μεγάλη βουτιά και από τα 1,23 ευρώ πήγε ενδοσυνεδριακά μέχρι τα 0,95 ευρώ με τον όγκο εκείνη την ημέρα να αγγίζει τα 3 εκατ. τεμάχια.
Επιπλέον στο τέλος του πρώτου τριμήνου η μετοχή ήταν στα 0,86 ευρώ που σημαίνει πως αν οι διαχειριστές αγόρασαν είτε στην αρχή του τριμήνου, είτε τη μέρα που υποχώρησε έχουν σημαντικό κέρδος.
Υπενθυμίζεται πως η πτώση είχε συνδεθεί με πληροφορίες για αύξηση κεφαλαίου που διαψεύστηκαν από τη διοίκηση και στη συνέχεια αποδόθηκαν σε κάποιο μέτοχο ο οποίος αποφάσισε να ρευστοποιήσει μέσα σε λίγα λεπτά τη θέση του.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης