Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Η μετοχή με τα χρυσά μερίσματα που οι επενδυτές τη θυμούνται μόνο όταν τα ανακοινώνει

Η μετοχή με τα χρυσά μερίσματα που οι επενδυτές τη θυμούνται μόνο όταν τα ανακοινώνει
Η εταιρεία έχει συγκαλέσει γενική συνέλευση για τις 17 Δεκεμβρίου προκειμένου να λάβει τη σχετική απόφαση για το μέρισμα
Σχετικά Άρθρα

Αίσθηση έχει προκαλέσει η νέα ανακοίνωση της εισηγμένης της μικρής κεφαλαιοποίησης Μύλοι Κεπενού για τη διανομή νέου μερίσματος από κέρδη προηγούμενων χρήσεων ύψους 0,3390 ευρώ ανά μετοχή (μικτό).
Αυτός ήταν και ο λόγος που στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής κατέγραψε αξιόλογη άνοδο, την ώρα που η αγορά βυθιζόταν λόγω της μετάλλαξης του ιού και του κινδύνου για νέο lockdown.
Το μέρισμα αντιστοιχεί σε απόδοση 13% με βάση την τιμή κλεισίματος της περασμένης Πέμπτης 25/11, μία μέρα δηλαδή πριν ανακοινωθεί.
Στην συνεδρίαση της Παρασκευής κατέγραψε άνοδο 8,5%, ποσοστό που θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο αν δεν είχε η αγορά απώλειες άνω του 4%.
Η εταιρεία έχει συγκαλέσει γενική συνέλευση για τις 17 Δεκεμβρίου προκειμένου να λάβει τη σχετική απόφαση για το μέρισμα.
Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί πως η εισηγμένη τον περασμένο Ιούλιο έκοψε μέρισμα 0,27 ευρώ προσφέροντας και πάλι μερισματική απόδοση άνω του 10% στους μετόχους.

Η εισηγμένη όμως και το 2020 είχε δώσει υψηλά μερίσματα


Τον Ιούνιο του 2020 έδωσε 0,053 ευρώ ανά μετοχή και τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους 0,138 ευρώ ανά μετοχή ήτοι συνολικά 0,192 ευρώ.
Η μετοχή από τον Ιούνιο του 2020 μέχρι σήμερα έχει άνοδο περίπου 40%, χωρίς να υπολογίζονται τα μερίσματα, με την εικόνα της μετοχής να δείχνει πως ωφελείται ο τίτλος στις ανακοινώσεις των μερισμάτων.
Δηλαδή από τα 2 ευρώ έχει βρεθεί στα 2,80 ευρώ, ενώ αν κάποιος είχε αγοράσει τη μετοχή στα 2 ευρώ μαζί με τα μερίσματα θα έχει επιπλέον περίπου 0,60 ευρώ μέχρι και την επόμενη διανομή, βελτιώνοντας περαιτέρω την απόδοσή του.
Η αλήθεια είναι πως οι επενδυτές θυμούνται τη μετοχή μόνο όταν γίνονται οι σχετικές ανακοινώσεις για τα μερίσματα.
Άλλωστε και η ίδια η εταιρεία δε δίνει πολλές αφορμές, αφού η επικοινωνία με τους μετόχους και τους επενδυτές του ΧΑ είναι περιορισμένη.
Στις 25 Ιουνίου 2021 είχε ανακοινώσει το μέρισμα των 0,27 ευρώ.
Στις επόμενες δύο συνεδριάσεις κατέγραψε άνοδο 9,82% και 9,76% με τη μετοχή από τα 2,24 ευρώ να πηγαίνει στα 2,70 ευρώ.
Κάτι ανάλογο είχε γίνει και προς τα τέλη του 2020 όταν έδωσε μέρισμα 0,138 ευρώ ανά μετοχή.
Ενισχύθηκε για μία μέρα και έκανε καλύτερους όγκους συναλλαγών για 3 συνεδριάσεις.
Σημειώνεται πως η εισηγμένη έχει αποτίμηση 18,7 εκατ. ευρώ με την καθαρή θέση στο εξάμηνο να είναι στα 20,5 εκατ. ευρώ και το σύνολο των τραπεζικών υποχρεώσεων λίγο πάνω από 19 εκατ. ευρώ.
Στο εξάμηνο είχε καθαρά κέρδη 354 χιλ. ευρώ και στη χρήση 2020 1,3 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το μετοχολόγιο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ΕΧΑΕ, η Ελένη Κεπένου κατέχει το 36,1%, ο Δημήτριος Κεπενός το 36,1% και ο Γεώργιος Κεπενός το 14,33%, ήτοι συνολικά 86,5%.
myloi.JPG

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης