Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Νέα προειδοποίηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προς τους επενδυτές για επενδυτικό fund που δεν έχει άδεια λειτουργίας στην Ελλάδα

tags :
Νέα προειδοποίηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προς τους επενδυτές για επενδυτικό fund που δεν έχει άδεια λειτουργίας στην Ελλάδα
ο επενδυτικό fund «Avgitidis Trading Group» δεν έχει λάβει άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να παρέχει επενδυτικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και γι’ αυτό οι επενδυτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς συστήνει την προσοχή στο επενδυτικό κοινό ότι η «Avgitidis Trading Group» (την εκπροσωπεί ο κ. Σωκράτης Αυγητίδης) δεν μπορεί να παρέχει επενδυτικές υπηρεσίες στην Ελλάδα σε χρηματοπιστωτικά μέσα, όπως αυτά προβλέπονται στο άρθρο 5 του ν.3606/2007 καθώς και να κατέχει χρήματα επενδυτών.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μετά από έρευνες και καταγγελίες γνωστοποίησε το όνομα άλλης μίας επενδυτικής υπηρεσίας που έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα χωρίς να έχει τις νόμιμες εγκρίσεις.
Σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς «όπως ορίζει το άρθρο 8 του ν. 3606/2007 δεν επιτρέπεται η παροχή επενδυτικών υπηρεσιών χωρίς άδεια από τις αρμόδιες αρχές και συνιστά αδίκημα, το οποίο επισύρει σοβαρές ποινικές και διοικητικές κυρώσεις».
Τέλος η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μεταφέρει το διήμερο 20 και 21 Νοεμβρίου τις εξετάσεις επαγγελματικής πιστοποίησης στελεχών σε χρηματιστηριακές, εταιρίες αμοιβαίων κεφαλαίων καθώς είχαν προγραμματιστεί στις 6 και 7 Νοεμβρίου όπου ως γνωστόν διεξάγονται οι δημοτικές εκλογές.

Ανέστης Ντόκας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης