Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ποιοι θεσμικοί έκαναν bottom fishing στην Coca Cola, ποιοι μπήκαν στην Μπλε Κέδρος και ποιοι στο placement της Άβαξ

Ποιοι θεσμικοί έκαναν bottom fishing στην Coca Cola, ποιοι μπήκαν στην Μπλε Κέδρος και ποιοι στο placement της Άβαξ
Στο διάστημα του δευτέρου τριμήνου οι εγχώριοι διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων τοποθέτησαν περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ για να αγοράσουν τη μετοχή thw Coca Cola και αύξησαν τη θέση τους κατά 530 χιλ. τεμάχια
Σχετικά Άρθρα

Η μεγάλη βουτιά της τιμής της μετοχής της Coca Cola στο πρώτο τρίμηνο του 2022, λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και της σημαντικής έκθεσης που είχε εκεί η εταιρεία, έδωσε την ευκαιρία για bottom fishing από εγχώριους θεσμικούς στο δεύτερο τρίμηνο.
Παράλληλα η εισαγωγή της Μπλε Κέδρος στο Χρηματιστήριο Αθηνών, προσέλκυσε το ενδιαφέρον κάποιων εγχώριων θεσμικών, ενώ πλέον υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το placement που είχε κάνει η J&P Investments στην Άβαξ.
Παίρνοντας τα πράγματα με τη σειρά, η μετοχή της Coca Cola στο δεύτερο τρίμηνο κινήθηκε μεταξύ 18 ευρώ και 21 ευρώ, ενώ τώρα βρίσκεται πάνω από τα 22 ευρώ μετά και τα καλά αποτελέσματα που δημοσίευσε για το εξάμηνο.
Στο διάστημα του δευτέρου τριμήνου οι εγχώριοι διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων τοποθέτησαν περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ για να αγοράσουν τη μετοχή και αύξησαν τη θέση τους κατά 530 χιλ. τεμάχια.
Συνολικά πλέον κατέχουν πάνω από 3,2 εκατ. μετοχές της εισηγμένης.
Αμοιβαία της Alpha Bank έχουν κάνει ένα σημαντικό μέρος των αγορών, αλλά το αμοιβαίο της Δήλος (blue chips) έχει σημαντική αύξηση θέσης και σχεδόν το 50% των καθαρών αγορών που έγιναν στη μετοχή.
Στην Μπλε Κέδρος, οι εγχώριοι θεσμικοί απέκτησαν πάνω από 1,5% του συνόλου των μετοχών ή περίπου 700 χιλ. τεμάχια.
Τη μεγαλύτερη θέση πήρε η με τα αμοιβαία της να παίρνουν συνολικά πάνω από 400 χιλ. τεμάχια.
Στην Άβαξ στις αρχές Ιουνίου πέρασαν μέσω του Χρηματιστηρίου πακέτα για το 1,7% του συνόλου των μετοχών με τις πληροφορίες να λένε τότε πως πωλητής ήταν η J&P Inv.
Έτσι είχε μειώσει το ποσοστό της στο 22% και στη συνέχεια πούλησε το σύνολο στον Χρήστο Ιωάννου, ο οποίος έγινε και ο μεγαλύτερος μέτοχος με 32,326%.
Ουσιαστικά, η πώληση μετοχών στους θεσμικούς και μετά η πώληση του υπολοίπου στον κ.Ιωάννου βοήθησε ώστε να μη χρειάζεται να γίνει δημόσια πρόταση, αφού ο κ.Ιωάννου έχει ποσοστό οριακά μικρότερο από το 1/3.
Σημειώνεται πως τα πακέτα έγιναν στα 0,77 ευρώ ανά μετοχή και σήμερα η τιμή είναι λίγο υψηλότερη.
Έλληνες θεσμικοί αύξησαν στο δεύτερο τρίμηνο τη θέση τους στη μετοχή κατά 1,91 εκατ. μετοχές.
Αμοιβαίο της Optima Bank πήρε 500 χιλ. τεμάχια, η Ευρωπαϊκή Πίστη 410 χιλ. τεμάχια και αμοιβαία της Δήλος 300 χιλ. τεμάχια.
Αμοιβαίο της Alpha Bank πήρε επίσης 200 χιλ. τεμάχια.
Πλέον κατέχουν περισσότερα από 6 εκατ. τεμάχια, ή κάτι λιγότερο από 5% του συνόλου των μετοχών.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης