Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές λόγω FED – Υποχωρούν τα ευρωπαϊκά παράγωγα

ΧΑ: Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές λόγω FED – Υποχωρούν τα ευρωπαϊκά παράγωγα
Τα σχόλια Πάουλ δεν ικανοποίησαν, καθώς άφησε ανοικτό το τελικό ύψος των επιτοκίων και είπε πως είναι πολύ νωρίς να μιλήσει για παύση.
Σχετικά Άρθρα

Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές για τη σημερινή συνεδρίαση με την τάση να έρχεται από τις αγορές του εξωτερικού.
Μετά την αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης από τη FED, όπως περίμεναν οι αναλυτές, οι αγορές υποχώρησαν, καθώς τα σχόλια του Πάουλ δεν ικανοποίησαν, καθώς άφησε ανοικτό το τελικό ύψος των επιτοκίων και είπε πως είναι πολύ νωρίς να μιλήσει για παύση.
Αυτή η εξέλιξη δίνει απώλειες στα ευρωπαϊκά παράγωγα και αναμένεται να επηρεάσει και την εγχώρια αγορά, η οποία πάντως συνεχίζει να έχει καλύτερη πορεία από τις ευρωπαϊκές αγορές.

Eurobank Equities
Σήμερα οι αγορές αναμένεται να ανοίξουν με απώλειες μετά και το μήνυμα της FED αναφορικά με το τελικό ύψος των επιτοκίων.

Optima Bank
Περιμένουμε πως οι χθεσινές ανακοινώσεις της FED για τη νομισματική πολιτική θα επηρεάσουν την πορεία του Χ.Α. σήμερα

Piraeus Securities
Το σήμα από τη FED ότι τα επιτόκια μπορεί να ανέλθουν σε υψηλότερα επίπεδα θα επηρεάσει την πορεία της αγοράς, οδηγώντας και σε κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

Euroxx
Περιμένουμε οι διεθνείς τάσεις να δώσουν τον τόνο στη σημερινή συνεδρίαση μετά και τη χθεσινή αύξηση των επιτοκίων από τη FED κατά 75 μονάδες βάσης.

Beta
Ο Γενικός Δείκτης θα ανοίξει χαμηλότερα ακολουθώντας τις διεθνείς αγορές, ωστόσο ο χαμηλός όγκος συναλλαγών ίσως περιορίσει το αρνητικό momentum στο τέλος της σημερινής συνεδρίασης

Depolas
Μικτή ήταν η εικόνα στην Ευρώπη χθες, ενώ σημαντική υποχώρηση καταγράφηκε στις αμερικανικές μετοχές μετά την λαμβανόμενη ως επιθετική στάση της FED. Πάραυτα, οι εκτιμήσεις για την κορυφή του βασικού επιτοκίου παραμένουν στην περιοχή του 5% για τον Μάρτιο του 2023. Εν τέλει καμία ουσιαστική διαφορά στο επενδυτικό τοπίο με αποτέλεσμα να παραμείνει αυξημένη η μεταβλητότητα στις διεθνείς αγορές.
Σε παρόμοιο μοτίβο αναμένουμε να κινηθεί και ο ΓΔΧΑ αναβαθμίζοντας το πιθανό εύρος τιμών για το επόμενο διάστημα μεταξύ των 830 και 910 μονάδων.
Τα σημαντικότερα μάκρο της ημέρας προέρχονται κυρίως από τις ΗΠΑ και περιλαμβάνουν εβδομαδιαία στοιχεία αγοράς εργασίας, δείκτη υπηρεσιών Οκτωβρίου, εργοστασιακές παραγγελίες και παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών Σεπτεμβρίου.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 868 μονάδες. Σημεία στήριξης 850 και 843 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 888 και 900 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης