Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Συσσώρευση με το βλέμμα στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου

ΧΑ: Συσσώρευση με το βλέμμα στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου
Οι μετοχές της Motor Oil διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο προσωρινό μέρισμα ύψους 0,40584 ευρώ ανά μετοχή
Σχετικά Άρθρα

Με την αγορά να έχει πιάσει την αντίσταση των 900 μονάδων και στη συνέχεια να κάνει μία τεχνική αποφόρτιση χωρίς να χαλάει την εικόνα της, οι αναλυτές περιμένουν συσσώρευση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.
Η πορεία των διεθνών αγορών και η ειδησεογραφία που θα μπορεί να δώσει μία εικόνα για τις επικείμενες αυξήσεις επιτοκίων θα εξακολουθήσει να επηρεάζει την αγορά.
Εικόνα συσσώρευσης δίνουν και τα ευρωπαϊκά παράγωγα, με αυτά του DAX να παραπέμπουν σε ήπια πτωτικό ξεκίνημα.
Υπενθυμίζεται πως ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την περασμένη Παρασκευή στις 889,90 μονάδες έχοντας άνοδο 0,75%.
Τα εταιρικά αποτελέσματα που αναμένονται από τις εισηγμένες για το εννεάμηνο, μετά από αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, θα διαμορφώνουν και το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών.
Σημειώνεται πως οι μετοχές της Motor Oil διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο προσωρινό μέρισμα ύψους 0,40584 ευρώ ανά μετοχή, ενώ στις 24/11 θα δημοσιεύσει αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο.
Σήμερα μετά το κλείσιμο της αγοράς δημοσιεύει αποτελέσματα η ΕΧΑΕ.

Eurobank Equities
Σήμερα οι αγορές αναμένεται να ανοίξουν χαμηλότερα λόγω των ανησυχιών αναφορικά με την πολιτική της Κίνας για τον Covid και οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τις πληθωριστικές πιέσεις και την πιθανή διατήρηση της πολιτικής της κεντρικής τράπεζας για τα επιτόκια.

Piraeus Securities
Απέναντι στην επιφυλακτική διάθεση των αγορών του εξωτερικού, περιμένουμε οι επενδυτές να εστιάσουν στα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται από μεγάλες εταιρείες, μεταξύ αυτών ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Fourlis, ΕΧΑΕ και Lamda.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα έχοντας το βλέμμα της στραμμένο στην τάση των διεθνών αγορών.
Τα εταιρικά αποτελέσματα θα βρεθούν στο επίκεντρο.

Beta
Γεμάτη η εβδομάδα με το δεύτερο κύμα αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου από πολλές μη χρηματοοικονομικές εταιρείες της υψηλής κεφαλαιοποίησης που ανακοινώνουν μέχρι την Παρασκευή κρατώντας το ενδιαφέρον της αγοράς παρά την επερχόμενη αργία στις ΗΠΑ.
Γι αυτό περιμένουμε επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον και κινήσεις rotation σύμφωνα με την πορεία των αποτελεσμάτων και των προοπτικών από τις εταιρείες.

Depolas
Θετικό το κλείσιμο της Παρασκευής για ΓΔΧΑ, Ευρώπη και ΗΠΑ, αλλά η διάθεση συσσώρευσης, εν μέσω νέων προβλημάτων με την πανδημία στην Κίνα, φαίνεται να κυριαρχεί. Για την εσωτερική αγορά, αυτή την εβδομάδα, θα βρεθούν στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα Γ΄ τριμήνου καθώς ανακοινώνουν, μεταξύ άλλων, αύριο μετά την συνεδρίαση οι ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Φουρλής και την Τετάρτη οι ΜΟΗ, Lamda, και Quest.
Σήμερα το απόγευμα δημοσιεύει και η ΕΧΑΕ. Διατηρούμε το εκτιμώμενο εύρος τιμών για τον ΓΔΧΑ με μια πρώτη αντίσταση να τοποθετείται στην περιοχή των 870 μονάδων.
Το σημαντικότερο σετ μακροοικονομικών στοιχείων αναμένεται την Τετάρτη και περιλαμβάνει δείκτες μεταποίησης και υπηρεσιών Νοεμβρίου σε Ευρώπη και ΗΠΑ, στοιχεία αγοράς εργασίας και παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών για την τελευταία. Παράλληλα, υπενθυμίζουμε ότι την Πέμπτη η αγορά των ΗΠΑ θα παραμείνει κλειστή λόγω Thanksgiving, ενώ και την Παρασκευή θα κλείσει νωρίτερα.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης