Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Το βλέμμα στις κεντρικές τράπεζες – Τάση από τις αγορές του εξωτερικού περιμένουν οι αναλυτές

XA: Το βλέμμα στις κεντρικές τράπεζες – Τάση από τις αγορές του εξωτερικού περιμένουν οι αναλυτές
Ο Γενικός Δείκτης έχει αποκτήσει μία απόσταση ασφαλείας από τις 900 μονάδες και κινείται προς τις 920 μονάδες, με την επενδυτική ψυχολογία να έχει βελτιωθεί αισθητά
Σχετικά Άρθρα
Στις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών σε Ευρώπη και ΗΠΑ αυτήν την εβδομάδα μετατοπίζεται το ενδιαφέρον των επενδυτών και όποιες πληροφορίες δημοσιεύονται για το ύψος των επόμενων αυξήσεων επιτοκίων θα κατευθύνουν την πορεία των αγορά.
Παράλληλα για την εγχώρια αγορά, μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν όλες οι εισηγμένες ενημερώσει για το εννεάμηνο, επομένως οι επενδυτές θα κάνουν Χριστούγεννα με μία καλύτερη εικόνα.
Μέχρι σήμερα, τα αποτελέσματα εντυπωσιάζουν και υποστηρίζουν το επενδυτικό ενδιαφέρον.
Ο Γενικός Δείκτης έχει αποκτήσει μία απόσταση ασφαλείας από τις 900 μονάδες και κινείται προς τις 920 μονάδες, με την επενδυτική ψυχολογία να έχει βελτιωθεί αισθητά, αλλά με τους επενδυτές να παραμένουν λίγοι και να τοποθετούνται μόνο στις πρώτες γραμμές του πίνακα των αποτιμήσεων και σε συγκεκριμένα βαριά χαρτιά από τον τραπεζικό και ενεργειακό κλάδο.
Αυτή η τάση αναμένεται να διατηρηθεί και στο ξεκίνημα της εβδομάδας, με τους αναλυτές να σημειώνουν πως η τάση των αγορών του εξωτερικού θα επηρεάσει και την πορεία της εγχώριας αγοράς.
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε ένα ήπια πτωτικό άνοιγμα.
Στα θετικά η σημαντική μείωση των τιμών του πετρελαίου που βελτιώνει το μεταφορικό κόστος των εταιρειών.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν με απώλειες καθώς οι επενδυτές περιμένουν μια σειρά από συνεδριάσεις της κεντρικής τράπεζας αυτήν την εβδομάδα για πρόσθετες ενδείξεις αναφορικά με το ύψος της αύξησης των επιτοκίων, ενώ και η αύξηση των κρουσμάτων Covid στην Κίνα αυξάνει τις ανησυχίες.

Optima Bank
Περιμένουμε το ΧΑ να αναζητήσει κατεύθυνση σήμερα παρακολουθώντας την πορεία των διεθνών αγορών.

Euroxx
Περιμένουμε ένα ξεκίνημα για την εβδομάδα με μεταβλητότητα και τους επενδυτές να ακολουθούν από κοντά τις διεθνείς τάσεις.

Beta
Θα είναι μία γεμάτη εβδομάδα για τους επενδυτές και τους παρατηρητές των FED και EKT.
Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Νοεμβρίου και οι αποφάσεις νομισματικής πολιτικής θα είναι στο επίκεντρο.
Οι εισηγμένες εταιρείες θα ολοκληρώσουν τις δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων ενώ την Παρασκευή υπάρχει τριπλή λήξη παραγώγων και αναδιάρθρωση δεικτών FTSE στο κλείσιμο της συνεδρίασης.
Επίσης σημειώνουμε την παρουσίαση της Μυτιληναίος την Τετάρτη και την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού 2023 την Παρασκευή που επίσης θα βρεθούν στο επίκεντρο.
Για σήμερα περιμένουμε οι επενδυτές να τηρήσουν στάση αναμονής ενόψει των επερχόμενων γεγονότων.

Κύκλος

Η Federal στις 14/12, η ΕΚΤ στις 15/12 και άλλες Κεντρικές Τράπεζες αποφασίζουν για το ύψος των αυξήσεων των παρεµβατικών επιτοκίων τους, ενώ τη Παρασκευή λήγουν τα παράγωγα ∆εκεµβρίου (triple witching), διενεργείται rebalancing µε την Autohellas να εισέρχεται στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 και η Βουλή εγκρίνει τον προϋπολογισµό του 2023.
Με τις κατάλληλες προϋποθέσεις, ιδιαίτερα σε σχέση µε τις κινήσεις και τη ρητορική των Κεντρικών Τραπεζών, η περαιτέρω αναρρίχηση του Γ.∆. είναι πιθανή µε στόχο την περιοχή των 930 µονάδων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης