Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Θα παραμείνουν οι ζημιογόνες περισσότερες από τις κερδοφόρες στο ΧΑ και το γ’ τρίμηνο του 2010

tags :
Θα παραμείνουν οι ζημιογόνες περισσότερες από τις κερδοφόρες στο ΧΑ και το γ’ τρίμηνο του 2010
Ορατότητα μηδέν και στα συνολικά αποτελέσματα των 268 εισηγμένων του γ' τριμήνου της φετινής χρήσης  που θα ξεκινήσουν να δημοσιεύονται με πυκνότητα από τις αρχές Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 30 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με τους διευθυντές ανάλυσης χρηματιστηριακών εταιριών που μίλησαν στο www.bankingnews.gr προκύπτει ότι το 2010 αναδεικνύεται σε χαμένη χρονιά με τις συσσωρευμένες ζημίες να αποτελούν το ναρκοπέδιο των επιχειρήσεων πολλές εκ των οποίων κινούνται στα όρια τους για να επιβιώσουν.
Ο κ Χαράλαμπος Αγγελετόπουλος αντιπρόεδρος της Prelium ΑΕΠΕΥ τονίζει ότι η φετινή χρονιά είναι η χειρότερη με τις επιχειρήσεις να ενδιαφέρονται για την αναδιάρθρωση των χρεών τους και να διατηρήσουν σε επίπεδα επιβίωσης τις ταμειακές τους ροές.
Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2010 ο συνολικός μακροπρόθεσμος δανεισμός διαμορφώθηκε στα 16,167 δισ. ευρώ, ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός αναρριχήθηκε στα 27,10 δισ. ευρώ και συνολικά ο δανεισμός έφθασε τα 43,2 δισ. ευρώ. Με τους πιό μετριοπαθείς υπολογισμούς ο συνολικός δανεισμός των εισηγμένων για το σύνολο του 2010 θα ξεπεράσει τα 70 με 75 δισ. ευρώ εάν λάβουμε υπόψιν ότι πολλές εισηγμένες πουλούν περιουσιακά στοιχεία ή θυγατρικές εταιρίες για να μειώσουν τα χρέη τους και τα έσοδα από τις πωλήσεις θα εγγραφούν στον ισολογισμό του 2010.

Ανέστης Ντόκας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης