Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Προσοχή κούφια η άνοδος – παγίδα, βασικό σενάριο 950 μον., έρχονται οι short - Νέα από Alpha, ΓΕΚ, Εθνική, Intrakat, Optima

Προσοχή κούφια η άνοδος – παγίδα, βασικό σενάριο 950 μον., έρχονται οι short  - Νέα από Alpha, ΓΕΚ, Εθνική, Intrakat, Optima
Alpha bank και παρασκηνιακές διεργασίες για το τίμημα της UniCredit  - Optima bank… έρχεται πάρτι στα παράγωγα…
Όπως πάντα παρουσιάζουμε ειδήσεις ή απόψεις με καθαρό, μεστό τρόπο.... χωρίς ήξεις αφίξεις ου, εν πολέμω θνήξεις…

Ελληνικό χρηματιστήριο…η τύχη του δεν θα κριθεί στις 1.350 αλλά στις 950 μονάδες...

Η άποψη μας είναι ότι η άνοδος που συντελείται είναι κούφια χωρίς ποιοτικά στοιχεία, και εάν συνεχιστεί θα αποτελέσει παγίδα.
Το βασικό μας σενάριο για 950 μονάδες παραμένει αμετάβλητο και αναλλοίωτο.
Η τύχη του ελληνικού χρηματιστηρίου δεν θα κριθεί στις 1350 μονάδες αλλά στις 950 μονάδες....
Η άνοδος που θα συντελεστεί έχουμε ήδη προειδοποιήσει είναι παγίδα, είναι κούφια και προσέξτε... τους πονηρούς κακοκαλοθελητές.
Η άνοδος στο ελληνικό χρηματιστήριο το προσεχές διάστημα θα είναι απλά μια καλοστημένη παγίδα.


Αύξηση short θέσεων στις τράπεζες…

Όταν θα αυξηθεί το free float δηλαδή η διασπορά μετοχών των ελληνικών τραπεζών με τα placement και πωλήσεις π.χ. Alpha bank, Εθνική και Πειραιώς… να είστε έτοιμοι για άνοιγμα short θέσεων από μεγάλα funds.
Οι πληροφορίες μας λένε ότι κάποιοι ακονίζουν τα μαχαίρια τους…
Το ελληνικό χρηματιστήριο το έχουν για πρωινό αλλά εμείς εδώ πιστεύουμε ότι είμαστε κάποια σοβαρή αγορά…
Αυτό το σχόλιο περί short θέσεων κρατείστε το…

Alpha bank και παρασκηνιακές διεργασίες για το τίμημα της UniCredit 

Το bankingnews αποκάλυψε ότι από 1,7 ευρώ και υψηλότερα π.χ. 1,8 με 2 ευρώ το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα προχωρούσε σε συμφωνία με την Ιταλική UniCredit για τα 211,138 εκατ μετοχές ή 8,97% των μετοχών της Alpha bank.
Ειδικά μάλιστα που μιλάμε για επιπλέον 100 εκατ αύξηση τιμήματος από τα 1,33 ευρώ που προσέφερε στην επίσημη πρόταση της η UniCredit προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Πολλώ δε μάλλον που η UniCredit έχει πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών 2,35 δισεκ. που είναι μηχανισμός ωραιοποίησης της μετοχής πεταμένα λεφτά δηλαδή.
Ας τα μειώσει και ας αυξήσει το τίμημα στην Alpha bank…
Τα λέμε αυτά γιατί η UniCredit δεν θέλει να σηκώσει τόσο ψηλά τον πήχη… κάτι λένε για 1,5 ευρώ… όλη αυτή η διαδικασία δεν μας φαίνεται σοβαρή.
Ο Βασίλης Ψάλτης ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha bank παίζει ωραία... αλλά μας φαίνεται ότι παρά είναι τσιγκούνηδες οι Ιταλοί.

Εθνική Τράπεζα και ομάδα εφοπλιστών - επιχειρηματιών... αλλά η έκπληξη... θα έρθει από αλλού... 

Στις 15 Νοεμβρίου το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα ανακοινώσει την έναρξη του διαγωνισμού για την πώληση του 20% των μετοχών της Εθνικής τράπεζας (15% σε θεσμικούς και 5% σε μικρομετόχους σε τιμή 6,30 με 6,50 ευρώ ή premium 12%-14% από 6/11/2023).
Τα 6,5 ευρώ δίνουν αποτίμηση στο χρηματιστήριο 6 δισεκ. δια 7,2 δισεκ. τα κεφάλαια = P/BV 0,83
Το bankingnews έχει διεξοδικά δώσει, τιμήματα, χρονοδιαγράμματα, υποψηφίους επενδυτές μεταξύ αυτών και ομάδα ελλήνων εφοπλιστών και επιχειρηματιών και πολλές λεπτομέρειες... 
Ωστόσο η έκπληξη δεν θα είναι αυτή... προσεχώς στο ΒΝ η είδηση...
Ο Ξηρουχάκης και η ομάδα του θα μας εκπλήξουν.


ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και αναδιανομή έργων 

Οι Άραβες ήταν να αγοράσουν την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή έναντι 18,3 ευρώ και επίσης θα λάβει χώρα μια αναδόμηση - αναδιανομή των έργων μεταξύ των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων.
Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ πρέπει να πάρει κρίσιμες αποφάσεις προσεχώς και δεν αναφερόμαστε στην πώληση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής.
Έρχονται εκπλήξεις… μπορεί θετικές, μπορεί και αρνητικές… ελπίζουμε μόνο θετικές.

Intrakat πράσινο φως με μια υποσημείωση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για Άκτωρα

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού με μια υποσημείωσε έδωσε το πράσινο φως για την εξαγορά του Άκτωρ από την Intrakat και η ανακοίνωση αναμένεται σήμερα 7 Νοεμβρίου 2023.
Δεν ξέρουμε τι αναφέρει η υποσημείωση
Οι δύο εταιρίες μαζί θα δώσουν αποτίμηση στο χρηματιστήριο σε βάθος χρόνου 750 εκατ ευρώ.
Πιστεύουμε στο εγχείρημα Εξάρχου το πάει καλά.


Optima bank… έρχεται πάρτι στα παράγωγα…

Έχουμε πάρει θέσει για την αποτίμηση της Optima Bank, ήμασταν το μόνο οικονομικό μέσο ενημέρωσης στην Ελλάδα που έγραψε αλήθειες... όλοι οι υπόλοιποι ήξεραν αλλά δεν έγραφαν ή δεν έγραφαν επειδή δεν ήξεραν. 
Τώρα στο εσωτερικό της Optima Bank λένε ότι μάλλον ήταν υπερβολική η αποτίμηση της τράπεζας κατά την είσοδο στο χρηματιστήριο... αυτά δεν έγραφε και το BN;
Η τράπεζα έχει χρηματιστηριακή αξία 521 εκατ αποτιμάται δηλαδή 1,15 φορές τα κεφάλαια της (P/BV) τα οποία στο 9μηνο θα αυξηθούν περαιτέρω.
Τα αποτελέσματα 9μήνου 2023 θα ανακοινωθούν 13 Νοεμβρίου 2023 θα είναι αρκετά καλά.
Άνοιξαν και τα συμβόλαια στην αγορά παραγώγων για την Optima bank οπότε… η προσπάθεια στήριξης θα είναι διμέτωπη... και στην δευτερογενή αγορά και στην αγορά παραγώγων.
Μια απορία… κανείς δεν έχει παραξενευθεί ότι από την ημέρα που μπήκε στο χρηματιστήριο 4 Οκτωβρίου έως στις 6 Νοεμβρίου η μετοχή είναι κολλημένη στα 7,10 ευρώ;
Πόσα κεφάλαια δαπανήθηκαν για στήριξη...

Ο καιρός γαρ εγγύς...
Εάν οι διοικούντες της Optima Bank είχαν ακούσει το BN τώρα θα απολάμβαναν κέρδη και δόξα... όχι ψιθύρους δεξιά και αριστερά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης