Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

FTSE Russell: Στον Large Cap η Cenergy, εκτός η Viohalco - Στον Mid Cap εισέρχεται η μετοχή της Intralot

FTSE Russell: Στον Large Cap η Cenergy, εκτός η Viohalco - Στον Mid Cap εισέρχεται η μετοχή της Intralot
Δεν κατάφεραν να παραμείνουν στον Micro Cap οι AustriaCard, AVAX, Dimand, ΕΛΑΣΤΡΟΝ, Lavipharm, Premia, Πλαστικά Θράκης
Η μετοχή της Cenergy αλλά και της Intrlot είναι οι μεγάλες κερδισμένες από την αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE Russell που ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα.
Πιο αναλυτικά, στον δείκτη Large Cap (υψηλής κεφαλαιοποίησης) του οίκου FTSE Russell (για τα χρηματιστήρια «αναπτυσσόμενων», Emerging Europe) αναβαθμίστηκε η μετοχή της Cenergy, που μέχρι πρότινος βρισκόταν στον Mid Cap, σύμφωνα με όσα προκύπτουν την αναθεώρηση των δεικτών
Την ακριβώς αντίστροφη πορεία ακολούθησε η μετοχή της Viohalco, η οποία υποβαθμίστηκε απο τον Large Cap στον Μid Cap. 
Νέα προσθήκη στους δείκτες της FTSE Russell είναι η μετοχή της Intralot, στον δείκτη Mid Cap, ενώ στον Micro Cap προστέθηκε για πρώτη φορά η Interlife. Δεν κατάφεραν να παραμείνουν στον εν λόγω δείκτη οι AustriaCard, AVAX, Dimand, ΕΛΑΣΤΡΟΝ, Lavipharm, Premia, Πλαστικά Θράκης και διαγράφονται. 
Οι αλλαγές από το παραπάνω rebalancing θα ισχύσουν μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της 20ης Σεπτεμβρίου 2024, στο Χρηματιστήριο Αθηνών. 
Αναμένεται αύξηση του τζίρου για όλες τις μετοχές λόγω των ροών, όπως έχει καταγραφεί και σε προηγούμενες περιπτώσεις rebalancing.

1_770.JPG
2_559.JPG
3_333.JPG
4_193.JPG

Υπενθυμίζεται, πως την ερχόμενη Παρασκευή 30 Αυγούστου θα γινει το rebalancing των δεικτών MSCI με μεγαλύτερη αλλαγή την αφαίρεση της Motor Oil από τον MSCI Greece Standard.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης