Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Roubini Global Economics: Στο 30% ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ - Έτος κλειδί το 2013 αλλά με ύφεση στο... 5,4%

Roubini Global Economics: Στο 30% ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ - Έτος κλειδί το 2013 αλλά με ύφεση στο... 5,4%
Στο 30% έχει μειωθεί ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ,σύμφωνα με τον Christian Menegatti, συνεργάτη του Nouriel Roubini και στελέχους της Roubini Global Economics, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα και πραγματοποίησε συναντήσεις με στελέχη επιχειρήσεων και τραπεζίτες.
Σύμφωνα με την 7σέλιδη έκθεση που συνέταξε με την υπογραφή της RGE, "παρότι το κλίμα έχει βελτιωθεί, αυτό δεν σημαίνει ότι η κρίση έχει τελειώσει και ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν από εδώ και πέρα. Το αντίθετο. Το μακροοικονομικό περιβάλλον θα επιδεινωθεί, πριν να σημειωθεί βελτίωσή του".
Σύμφωνα με τον Menegatti, το 2013 είναι έτος κλειδί, που θα κρίνει εάν η Ελλάδα θα αφήσει οριστικά πίσω της την κρίση, ενώ βασικοί κίνδυνοι για την πολιτική σταθερότητα είναι η ενίσχυση της ανεργίας και η κοινωνική αναταραχή, που θα μπορούσε να πυροδοτήσει την κατάρρευση της κυβέρνησης.
Ο Menegatti προειδοποιεί, ωστόσο, ότι το 2013 δεν θα είναι χρονιά χαλάρωσης του προγράμματος λιτότητας, αλλά ούτε και κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. “Καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει τη χώρα και η σημερινή κυβέρνηση συνασπισμού φαίνεται αποφασισμένη να κρατηθεί ενωμένη”, όπως εξηγεί.
Όμως, το 2013 θα είναι μία ακόμα χρονιά βαθιάς ύφεσης, με την εταιρεία του Roubini να την περιμένει στο 5,4%, έναντι του 4,2% που προβλέπει το ΔΝΤ. Στο πλαίσιο αυτό, η RGE εκτιμά ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και νέα διάσωση.
Ο συνεργάτης του «Dr Doom», σχολιάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει ότι «δεν ήταν ποτέ στόχος του να βγει η χώρα από το ευρώ, αλλά να δημιουργηθεί διαπραγματευτικό πλεονέκτημα στις συζητήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα».
Τονίζει, επίσης, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει τη χώρα και η σημερινή κυβέρνηση συνασπισμού φαίνεται αποφασισμένη να κρατηθεί ενωμένη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης