Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης για τα τέλη κυκλοφορίας

Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης για τα τέλη κυκλοφορίας
Περισσότεροι από τους μισούς ιδιοκτήτες οχημάτων δεν έχουν πληρώσει ακόμα


Τρεις εργάσιμες ημέρες έχουν απομείνει για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και περισσότεροι από τους μισούς ιδιοκτήτες οχημάτων δεν έχουν καταβάλλει ακόμα το σχετικό αντίτιμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων από τους συνολικά 5,5 εκατομμύρια υπόχρεους δεν έχουν μεταβεί ακόμα στις εφορίες ή στις τράπεζες προκειμένου να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014.
Ωστόσο, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ.Θεοχάρης έσπευσε να καθησυχάσει αναφέροντας σε μήνυμα του μέσω του Τwitter πως οι βεβαιώσεις τελών κυκλοφορίας που έχουν πληρωθεί φέτος είναι 250 χιλιάδες περισσότερες σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Δεδομένου ότι μέχρι στιγμής έχει πληρώσει το 45% των υπόχρεων, το Δημόσιο έχει εισπράξει 500 εκατ. ευρώ, σε σύνολο προϋπολογισθέντων εσόδων 1,09 δισ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία προμήθειας των τελών κυκλοφορίας 2013 ολοκληρώθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2013, κάτι που αναμένεται να συμβεί και για τα τέλη του 2014.
Αν και το υπ.Οικονομικών αναφέρει πως δεν εξετάζει την παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και προειδοποιεί πως όσοι φορολογούμενοι καταβάλουν τα τέλη μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2013 θα κληθούν να πληρώσουν το αντίτιμο των τελών εις διπλούν, δεν αποκλείεται να δοθεί μια μικρή χρονική παράταση μια και είναι σχεδόν ανέφικτο να πληρώνονται 1 εκατομμύρια βεβαιώσεις την ημέρα έως το τέλος του έτους.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης