Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Fitch – H λύση για την Αργεντινή έγκειται στη… «σφιχτή» νομισματική πολιτική – Σε διαφορετική περίπτωση, η καταστροφή είναι αναπόφευκτη

Fitch – H λύση για την Αργεντινή έγκειται στη… «σφιχτή» νομισματική πολιτική – Σε διαφορετική περίπτωση, η καταστροφή είναι αναπόφευκτη
Διατηρείται η αξιολόγηση "Β-" με "αρνητικό" outlook
Η «σφιχτή» νομισματική πολιτική συνιστά «κλειδί» για τη σταθεροποίηση της παραπαίουσας οικονομίας της Αργεντινής.
Τα άνωθεν διαμηνύει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch, αναφορικά με την τρέχουσα οικονομική κατάσταση της λατινοαμερικανικής χώρας.
Όπως εκτιμά η Fitch, η ραγδαία πτώση των συναλλαγματικών αποθεμάτων, η οποία συνιστά απόρροια της ραγδαίας υποτίμησης του peso, δεν αποτελεί απάντηση στα οικονομικά προβλήματα της Αργεντινής.
Οι μεμονωμένες «κινήσεις», όπως η επιλεκτική χαλάρωση των περιορισμών στις κινήσεις κεφαλαίων, προσδίδουν μία βραχυπρόθεσμη ανακούφιση. Η συνεισφορά τους στην ανάκτηση της διεθνούς εμπιστοσύνης, είναι σχεδόν αμελητέα.
Η απόφαση της κυβέρνησης να βάλλει ένα «φρένο» στην υποστηρικτική πολιτική προς το peso συνιστά ένα απαραίτητο βήμα για τον περιορισμό των φυγόκεντρων τάσεων ως προς τα συναλλαγματικά αποθέματα.
Παρόλα αυτά, η ανικανότητα της κυβέρνησης να συσφίξει την πολιτική της θα εντείνει τους κινδύνους για την πιστοληπτική ικανότητας της Αργεντινής.
Σημειώνεται πως ο οίκος αξιολόγησης Fitch παρέχει στην Αργεντινή την αξιολόγηση «Β-» με το outlook να διατηρείται «αρνητικό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης