Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (ΟΜΤ) της ΕΚΤ αποτελεί απλώς άλλο ένα ψυχολογικό τεστ Rorschach για την ευρωζώνη – Τα 4 βασικά ερωτήματα που θέτουν οι αναλυτές της Barclays Capital

tags :
Το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (ΟΜΤ) της ΕΚΤ αποτελεί απλώς άλλο ένα ψυχολογικό τεστ Rorschach για την ευρωζώνη – Τα 4 βασικά ερωτήματα που θέτουν οι αναλυτές της Barclays Capital
Mε άλλο ένα τεστ Rorschach για την ευρωζώνη παρομοιάζουν οι αναλυτές της Barclays Capital το νέο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ και αναζητούν απαντήσεις σε 4 ερωτήματα.
Όταν οι αγορές τελειώσουν με την επεξεργασία του νέου προγράμματος αγοράς ομολόγων (ΟΜΤ) από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ανακαλύψουν ότι , όπως κάθε πολιτική αλλαγή στην Ευρώπη,  μοιάζει με άλλο ένα τεστ Rorschach, εκτιμούν οι αναλυτές της Barclays Capital.
Tο τεστ κηλίδων μελάνης Rorschach είναι μία μέθοδος ψυχολογικής διάγνωσης που σχετίζεται με την εικόνα. Οι ψυχολόγοι χρησιμοποιούν το τεστ για να προσπαθήσουν να εξετάσουν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και τη συναισθηματική λειτουργία των ασθενών τους.
Ο οίκος θέτει κάποια βασικά ερωτήματα σε σχέση με το νέο πρόγραμμα.
1) Τι θα συμβεί αν ένα αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας οδηγήσει σε πολιτικές αναταραχές και σε αντιμνημονιακές κυβερνήσεις, όπως παραλίγο να συμβεί στην Ελλάδα;
2) Θα ακολουθήσει πραγματικά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την προειδοποίησή της να σταματήσει α αγοράσζει ομόλογα αν μια χώρα δεν τηρήσει τους όρους, γνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε αναταραχή των αγορών;?
3) Πότε η Ισπανία θα ζητήσει τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα;
Και τέλος,  4) Θα αναγκαστεί η Ιταλία να ακολουθήσει, δεδομένου ότι τα δημοσιονομικά της νούμερα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση έναντι των ισπανικών;
Πριν από λίγες ημέρες η Barclays σημείωσε σε ανάλυσή της ότι το νέο πρόγραμμα εμπεριέχει ελάχιστους κινδύνους. Οι αναλυτές , με επικεφαλής τον Julian Callow, οι οποίοι δεν συμμερίζονται την άποψη των περισσότερων αναλυτών που θεωρούν ότι το χαρτοφυλάκιο της ΕΚΤ σε λίγο θα είναι γεμάτο από τοξικά κρατικά ομολόγα που κανείς δεν θα θέλει.
Σύμφωνα με την Barclays, η ΕΚΤ δεν αντιμετωπίζει τόσο μεγάλο κίνδυνο όσο παρουσιάζεται από πολλούς αναλυτές, επισημαίνοντας ότι θα την εξέπληττε εάν η ΕΚΤ χρειαζόταν να αγοράσει πολλά ομόλογα για να πετύχει το στόχο να μειωθούν οι αποδόσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης