Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Ποινική Δίωξη για απάτη κατά ΑΚΤΩΡ (Ελλ.Τεχν.) και ΜΟΧΛΟΣ (Τεχν.Ολυμπ.)

tags :
Ποινική Δίωξη για απάτη κατά ΑΚΤΩΡ (Ελλ.Τεχν.) και ΜΟΧΛΟΣ (Τεχν.Ολυμπ.)

Κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος  απαγγέλθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών Aθηνών κατά παντός υπευθύνου των κατασκευαστικών εταιρειών «ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ» συμφερόντων της οικογένειας Γ. Μπόμπολα και «ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε.» (Κ. Στέγγος κ.α) για προσυνεννοημένες προσφορές κατά τη δημοπράτηση έργων.

Η κατηγορία αφορά το κακούργημα της απάτης σε βάρος του Δημοσίου η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, συνίσταται σε προσυνεννοημένες προσφορές των συγκεκριμένων εταιρειών σε δύο διαγωνισμούς του Δημοσίου προκειμένου η μία εξ αυτών να μειοδοτήσει αλλά η δεύτερη να υπογράψει τη σύμβαση.

Οι διώξεις συνδέονται με τη δημοπράτηση των έργων για την επέκταση κρηπιδώματος σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στην προβλήτα του ΟΛΘ και την ανακαίνιση υποδομής γραμμής και ενίσχυση της σήραγγας Ομόνοιας-Μοναστηράκι.

Σημειώνεται πως ο μειοδοτικός διαγωνισμός του ΟΛΘ είχε προκηρυχτεί το Φεβρουάριο του 2011 με τη δαπάνη του έργου να ανέρχεται στα περίπου 74 εκ. Ευρώ. Ο ΑΚΤΩΡ είχε υποβάλλει στο διαγωνισμό αυτό τη δεύτερη πιο συμφέρουσα προσφορά. Η σύμβαση για την ανακαίνιση της γραμμής Ομόνοια-Μοναστηράκι υπογράφηκε το 2008 με τελικό ανάδοχο την εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ αν και ήταν τρίτη στο σχετικό πίνακα μειοδοσίας.

Την εισαγγελική έρευνα για τη υπόθεση διενήργησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Βαρβάρα Γνεσούλη μετά από αναφορά της Εισαγγελίας Διαφθοράς. Η εισαγγελική λειτουργός αφού μελέτησε όλα τα στοιχεία της υπόθεσης κατέληξε στην άσκηση της ποινικής δίωξης η οποία θα προσωποποιηθεί στο στάδιο της ανάκρισης. Σύμφωνα-πάντως- με πληροφορίες από τη μέχρι στιγμής έρευνα της Δικαιοσύνης δεν προκύπτουν στοιχεία πως είχαν γνώση για την προσυνεννόηση όλα τα μέλη των ΔΣ των δύο κατασκευαστικών εταιρειών.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης